Trend 2019-ben mutatja be elektromos autóját a Volvo

2019-ben mutatja be elektromos autóját a Volvo

MTI | 2015.10.15 15:09

2019-ben mutatja be elektromos autóját a Volvo

Minden egyes modelljének plug-in hibrid verzióját is árulja majd a Volvo és 2019-ben megkezdi első teljesen elektromos autójának értékesítését.

Hirdetés

Eljött az ideje, hogy az elektromos autók kitörjenek a szűk piaci szegmens korlátai közül és vivőtermékké lépjenek elő, bízunk benne, hogy két éven belül a Volvo globális értékesítésének már 10 százalékát elektromos autók adják majd - jelentette ki Hakan Samuelsson, a Volvo vezérigazgatója a cég közleménye szerint.

A Volvo plug-in (hálózatról is tölthető) hibrid autóinak a választéka három modellre korlátozódik: Európában a V60 két különböző verzióját lehet kapni hibrid hajtással, valamint az új XC90-est, Kínában pedig az S60L modellt. A három hibrid modell a Volvo globális eladásainak 1,5-2,0 százalékát adja. A Volvo a tervezett teljesen elektromos autó pontos paramétereit később hozza nyilvánosságra.

A 400 lovas hibrid alapára 22,2 millió forint

A 2010 óta a kínai Geely Holdings tulajdonában lévő svéd Volvo teljes termékpalettájának elektromosítását a 60-as és a 90-es sorozatok hibrid verziójával kezdi meg. A program első terméke a nemrégiben bemutatott XC90 SUV hibrid verziója.

Az elektromosítás mellett a Volvo a kompakt kategóriában is bővíteni tervezi termékpalettáját egy, a Geely-vel közösen kifejlesztett új platformra építve. Az első ilyen közös kompakt modellt 2017-ben mutatják majd be. A kompakt modellplatform, a nagyobb Volvo modellekhez hasonlóan, egyaránt alkalmas lesz hibrid és teljesen elektromos hajtáslánc befogadására - közölte a Volvo.

Kiemelt Partnereink