Trend 2019-ben jöhet a Tesla-konkurens Ford

2019-ben jöhet a Tesla-konkurens Ford

autopro.hu/B.B. | 2016.05.09 10:33

2019-ben jöhet a Tesla-konkurens Ford

Igaz, az amerikai gyártó elektromos modelljei egyelőre nem veszik fel a versenyt az egy feltöltéssel több száz kilométer megtételére is képes autókkal, a fejlesztők már gőzerővel dolgoznak lemaradás behozásán.

Hirdetés

Eddig is sejthető volt, hogy a Ford nem az elektromos Focus modellel fog fejtörést okozni Elon Musknak, ahogy az is ismert volt, hogy az autógyártónak hosszabb távon igenis komoly elképzelései vannak az alternatív meghajtással kapcsolatban.

A Ford vezérigazgatója most részleteket árult el a 2020-ig tervezett, 4,5 milliárd dolláros tervről. Mark Fields elmondta, hogy a vállalat mérnökei jelenleg a Model E-n dolgoznak, amely 320 kilométeres hatótávolságával fel tudja majd venni a versenyt a Tesla Model 3, illetve a Chevrolet Bolt modellekkel – a bejelentést az teszi különlegessé, hogy a témáról első ízben nyilatkozott vezető beosztású Ford-dolgozó.

A Model E várhatóan 2019-ben jelenhet meg a gyártó katalógusaiban, különböző lapértesülések pedig már az összeszerelés helyszínét is tudni vélik: az autonews.com szerint az újdonság a leendő mexikói gyárban készülhet majd, amelynek bejelentése nagy port kavart.

A Model E hagyományos illetve plug-in hibrid, valamint tisztán elektromos meghajtással is készül majd. Az előzetes tervek szerint 2020-ig még több hibrid, illetve teljes mértékben árammal hajtott Ford érkezik majd, a jelenlegi típusok 40 százaléka kap majd környezetbarát kiadást.

Az természetesen továbbra is kérdés, mire lesz elegendő 2019-ben, azaz három év múlva a 320 kilométeres hatótáv: nem valószínű, hogy a Tesla és a Chevrolet ölbe tett kézzel megvárja, míg a többi autógyártó ledolgozza versenyhátrányát.

Kiemelt Partnereink