'MTA'

Emlékezetes interjúk: hamarosan minden gyárnak lesz kibertestvére

Az Ipar 4.0 összetett, nehezen megfogható vagy tárgyiasítható fogalom: az MTA SZTAKI tudományos főmunkatársa szerint azonban olyan kifejezésekkel közelíthető, mint a nulla selejtes gyártás vagy az optimális gyártási- és munkafolyamatok az integrált anyag – és információáramlás menedzsmentjével. Elmondta azt is, miként tudnak profitálni a kkv-k az új termelési filozófiából. Haidegger Gézával készült beszélgetésünket idézzük most fel.

Author: autopro.hu/W.A. | 2017.01.01. 14:30

Haidegger Géza: hamarosan minden gyárnak lesz kibertestvére

Az MTA SZTAKI tudományos főmunkatársa szerint az Ipar 4.0-hoz olyan fogalmak is társíthatók, mint a nulla selejtes gyártás vagy az optimális gyártás. Elmondta azt is, miként tudnak profitálni a kkv-k az új termelési filozófiából.

Author: Pardavi Mariann | 2016.07.05. 08:14

Hazánk lenne a sofőr nélküli technológia melegágya

Kutatóközpontot indított a BME, az ELTE, az MTA SZTAKI a Bosch és a Knorr-Bremse közreműködésével. A kezdeményezés a nem túl magyaros Recar (Research Center for Autonomous Road Vehicles) nevet kapta.

Author: autopro.hu | 2016.01.25. 15:19

J3K, avagy a jövő autója Győrben épül

A Magyar Tudományos Akadémia és az Audi Hungaria olyan megállapodást kötött, amelynek mentén a tudomány fellegvára és az autógyár az alapkutatástól az innovációig együttműködik az új járműtechnológiák fejlesztésében.

Author: autopro.hu | 2015.06.26. 07:53

Könnyebb repülőgépszárnyak kifejlesztésén dolgozik az MTA SZTAKI

A mostani passzív és nehéz merevítés helyett aktív módszerrel kívánják csillapítani a repülőgépszárnyaknál fellépő rezonanciahatásokat a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézete (MTA SZTAKI) vezette uniós projekt keretében - mondta a kutatóintézet tudományos főmunkatársa.

Author: MTI | 2015.06.16. 16:50

Magyar fejlesztésű kamerarendszer védi a németországi fúziós reaktort

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Wigner Fizikai Kutatóközpontja fejleszti azt az intelligens kamerarendszert, amely a nyártól Németországban üzembe lépő Wendelstein 7-X elnevezésű kísérleti fúziós reaktor működését fogja felügyelni - áll a kutatóintézmény közleményében.

Author: MTI | 2015.02.02. 13:06

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink