'kutatás'

Energiaoptimált járműirányítást dolgoztak ki egy magyar K+F projektben

A Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alap finanszírozásában ‒ az MTA SZTAKI projekt-vezetésével ‒ egy kétéves, eredményes kutatás fejeződött be a közelmúltban. A 2015-ben indult, Részlegesen Automatizált Járműplatform Tervezés a Biztonságosabb és Gazdaságosabb Közlekedésért című projekt megvalósította az egyes haszongépjármű-specifikus automatizált járműirányítási funkciókat, és elvégezte azok tesztjeit. A kutató-fejlesztő munka során a haszongépjárművek üzemanyag-fogyasztásának alacsony szinten tartása, a káros anyag kibocsátásuk csökkentése, továbbá a közlekedés-biztonság növelése alapvető tervezési szempontok voltak.

Author: autopro.hu/W.A. | 2017.07.18. 11:34

Szijjártó: Győrben kell képezni Európa legjobb autóipari mérnökeit

Letették a mintegy 14,2 milliárd forint kormányzati támogatásból megépülő Felsőoktatási és Ipari Együttműködések Központ (FIEK) alapkövét a Széchenyi István Egyetemen. A beruházás azt a célt segíti, hogy az autóipari kutatások központjává tudjon válni Magyarország.

Author: MTI | 2017.07.13. 15:30

MTA vezetők az Audi Hungariánál

A Magyar Tudományos Akadémia képviseletében Prof. Bokor József, alelnök és Prof. Monostori László, az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetének (SZTAKI) igazgatója Dr. Knáb Erzsébettel, az Audi Hungaria személyügyekért felelős igazgatósági tagjával folytattak megbeszélést a járműipar előtt álló kihívásokról és a jövőbeli együttműködési lehetőségekről, majd megtekintették a társaságnál zajló járműgyártást.

Author: autopro.hu/W.A. | 2017.06.20. 11:04

Ön tudja, mit jelent a spin az autóiparban?

A jövő hálózati alkalmazásai alapvetően új elvárásokat támasztanak a szolgáltatások alatt működő hálózatokkal és felhőrendszerekkel szemben. A ma még csak vízióként létező Taktilis Internet szolgáltatásokkal megvalósíthatóvá válnak olyan szolgáltatások, mint a járművek távoli, összehangolt kontrollja.

Author: autopro.hu/P.M. | 2017.06.16. 10:30

Újabb fejlesztés a zalaegerszegi Flexnél

Az új 2200 négyzetméteres gyártócsarnok a Flex Kft. autóipari szegmenséhez kapcsolódik, és egyben egy járműipari kutatás-fejlesztési központot is magába foglal, kapcsolódva az épülő tesztpályához.

Author: autopro.hu | 2017.05.25. 06:29

Kibővített K+F központtal ágyazódik be a Toyota az amerikai autóiparba

A Toyota Motor az Egyesült Államokban már több mint 60 éve árulja járműveit, és Észak-Amerikában 40 éve foglalkozik kutatás-fejlesztéssel. Most, a motorizációs egységében, Detroitban egy 154 millió dolláros (kb. 4,2 milliárd forint) bővítés hajt végre. A japán autógyártó ezzel megerősítette helyét az Egyesült Államokban, a járműfejlesztés és az erőátvitel terén.

Author: autopro.hu/Sz.K. | 2017.05.05. 14:05

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink