'kkv'

135 milliárd forinttal többet exportáltak a kisvállalkozások

Az ország export teljesítményének értékelésekor gyakran elhangzik kritikaként, hogy a külkereskedelmi többlet kizárólag a multinacionális cégeknek köszönhető, azonban fontos megjegyezni, hogy ezek a társaságok magyar munkavállalókkal és jelentős részben magyar beszállítókkal dolgoznak, ezért a multinacionális vállalatok exportját értékelni kell - közölte Menczer Tamás a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait kommentálva.

Author: MTI | 2016.12.09. 08:54

Gépparkfejlesztésre pályázhatnak a kkv-k, 39 milliárd forint a tét

Újra pályázhatnak a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) termelési kapacitásaik bővítésére és kapacitásbővítő beruházásaik támogatására a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében, összesen 39 milliárd forint értékű fejlesztési forrás érhető el - közölte Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Author: MTI | 2016.12.02. 16:31

Görcs Annamária: csak a Gimex-logó a régi

A győri Gimex-Hidraulika Kft-nél az utóbbi egy évben csendes, ám annál jelentősebb változások történtek. A profiltisztításba és a generációváltásba sok kkv beleroppant volna, ám a Gimex állja a sarat. Az ügyvezető Görcs Annamáriát kérdeztük.

Author: Pardavi Mariann | 2016.12.02. 14:30

Több pénzre pályázhatnak a kkv-k

A Mikro, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése hitelprogram elérhető összege 44 milliárd forintról 70 milliárd forintra emelkedett a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) keretében - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Author: MTI | 2016.10.26. 16:36

A hazai kkv-k 20 százaléka alkalmas a beszállításra

Magyarország magas fokon integrálódott a világ beszállítói láncába, éppen ezért kiemelten fontos feladat a beszállítók fejlesztése a gazdaságfejlesztési célkitűzések végrehajtása érdekében.

Author: MTI | 2016.10.06. 10:30

Üzletfejlesztési elnökhelyettes pozíciót hoztak létre a HIPA-ban

Papp István személyében üzletfejlesztési elnökhelyettessel bővül a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezetősége. A korábbi Microsoft-vezető legfontosabb szakmai feladata a beszállítói kapcsolatok fejlesztése és a pénzügyi befektetők kiszolgálása lesz.

Author: autopro.hu/W.A. | 2016.09.29. 14:40

Legyen Ön is ügyvezető!

Kis- és középvállalkozások ügyvezetője elnevezéssel indul szakképzés a nemzetgazdasági tárca által irányított szakképzési központokban.

Author: MTI | 2016.09.09. 08:12

Segítségért kiáltanak a hazai kisvállalkozások

A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség (MNKSZ) üdvözli, hogy a kormány a munkaadói terhek enyhítésének lehetőségét vizsgálja, és egy munkaerő-megtartását támogató alap létrehozására tesz javaslatot.

Author: MTI | 2016.08.16. 08:43

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink