'Ipar 4.0'

Bárki képes kezelni az autóipari robotokat. Bárki!

Pár évvel ezelőtt még kevesen hittek azokban az együttműködő robotokban, amik védőkorlát nélkül, közvetlenül az emberekkel dolgoznak. Most ott tartunk, hogy ezek a robotok átalakítják az ipart. Slavoj Musilekkel, a Universal Robots közép-kelet-európai igazgatójával beszélgettünk.

Author: Pardavi Mariann | 2016.07.29. 06:36

Haidegger Géza: hamarosan minden gyárnak lesz kibertestvére

Az MTA SZTAKI tudományos főmunkatársa szerint az Ipar 4.0-hoz olyan fogalmak is társíthatók, mint a nulla selejtes gyártás vagy az optimális gyártás. Elmondta azt is, miként tudnak profitálni a kkv-k az új termelési filozófiából.

Author: Pardavi Mariann | 2016.07.05. 08:14

Falk György: a 3D nyomtatás már sorozatgyártásra is alkalmas

Akár fém alapanyagból is kinyomtat szinte bármit a semmiből a Varinex Informatikai Zrt., akiket emiatt rengetegen kerestek fel az Ipar Napjai kiállításon. A cég elnökével beszélgettünk a technológiát illető tapasztalatokról és lehetőségekről.

Author: Gégény István | 2016.06.30. 10:46

IVSZ: mindenkinek értenie kell, hogy mi a dolgok internete

A digitális transzformáció mindenképp megtörténik, de az IVSZ-nek feladata az, hogy meg tudja magyarázni ezt a folyamatot minden szinten a környezetének – fogalmazott Beskid Vilmos, az Ericsson kutatás-fejlesztési igazgatója, az IoT munkacsoport újonnan megválasztott vezetője.

Author: autopro.hu/P.M. | 2016.06.28. 16:38

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink