'interjú'

Lengyel Zoltán: ki kell törni a bérgyártói szerepből

A műanyagiparban tevékenykedő Biesterfeld-Interowa vállalatcsoport magyarországi vezetőjével a szakma közeljövőt érintő kihívásairól beszélgettünk. Szerinte a duális képzés jó, de nem elég jó, és kevesli a magyar cégek hozzáadott értékét is.

Author: Pardavi Mariann | 2016.08.04. 08:34

Bárki képes kezelni az autóipari robotokat. Bárki!

Pár évvel ezelőtt még kevesen hittek azokban az együttműködő robotokban, amik védőkorlát nélkül, közvetlenül az emberekkel dolgoznak. Most ott tartunk, hogy ezek a robotok átalakítják az ipart. Slavoj Musilekkel, a Universal Robots közép-kelet-európai igazgatójával beszélgettünk.

Author: Pardavi Mariann | 2016.07.29. 06:36

Még topcsapatokat is megvertek a BME járműépítői Silverstone-ban

A silverstone-i versenyt tartják az egyik legrangosabb Formula Student rendezvénynek, melyen a BME FRT járműépítő csapata egyedüli magyar teamként jutott ki. Ez önmagában már ok lenne a büszkeségre, azonban a BME hallgatói 107 induló közül 99-et maguk mögé parancsoltak.

Author: Pardavi Mariann | 2016.07.28. 08:33

Hőkezelő kemencéket vásárol a győri fémmegmunkáló

A Borsodi Műhely Fémmegmunkáló Kft. lett márciusban a legsikeresebb kkv. Ennek részleteiről kérdeztük Horváthné Borsodi Mónika ügyvezetőt, aki gépbeszerzésekről, fejlesztésekről, tengeren túli megrendelésekről is beszámolhatott.

Author: Pardavi Mariann | 2016.07.22. 11:32

Így oldja meg a generációváltást a BME hallgatói csapata

A hallgatói teamek évente szembesülnek azzal a problémával, amit a végzős tagok távozása von maga után. Ez pontosan olyan, mintha egy cégvezető minden évben azzal szembesülne, hogy a tapasztalt embereinek jó része arrébb áll.

Author: Pardavi Mariann | 2016.07.15. 06:32

Kay Schintzel: világszerte figyelnek a győri járműipari kutatásokra

Tribológiai Napokat tartottak a kisalföldi megyeszékhelyen. A motorok kenését, a kopást és súrlódást középpontba állító program szervezőjével, a Széchenyi István Egyetem Audi Hungaria Belsőégésű Motorok Tanszékének vezetőjével beszélgettünk.

Author: Gégény István | 2016.07.06. 08:29

Haidegger Géza: hamarosan minden gyárnak lesz kibertestvére

Az MTA SZTAKI tudományos főmunkatársa szerint az Ipar 4.0-hoz olyan fogalmak is társíthatók, mint a nulla selejtes gyártás vagy az optimális gyártás. Elmondta azt is, miként tudnak profitálni a kkv-k az új termelési filozófiából.

Author: Pardavi Mariann | 2016.07.05. 08:14

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink