'interjú'

Kay Schintzel: világszerte figyelnek a győri járműipari kutatásokra

Tribológiai Napokat tartottak a kisalföldi megyeszékhelyen. A motorok kenését, a kopást és súrlódást középpontba állító program szervezőjével, a Széchenyi István Egyetem Audi Hungaria Belsőégésű Motorok Tanszékének vezetőjével beszélgettünk.

Author: Gégény István | 2016.07.06. 08:29

Haidegger Géza: hamarosan minden gyárnak lesz kibertestvére

Az MTA SZTAKI tudományos főmunkatársa szerint az Ipar 4.0-hoz olyan fogalmak is társíthatók, mint a nulla selejtes gyártás vagy az optimális gyártás. Elmondta azt is, miként tudnak profitálni a kkv-k az új termelési filozófiából.

Author: Pardavi Mariann | 2016.07.05. 08:14

Falk György: a 3D nyomtatás már sorozatgyártásra is alkalmas

Akár fém alapanyagból is kinyomtat szinte bármit a semmiből a Varinex Informatikai Zrt., akiket emiatt rengetegen kerestek fel az Ipar Napjai kiállításon. A cég elnökével beszélgettünk a technológiát illető tapasztalatokról és lehetőségekről.

Author: Gégény István | 2016.06.30. 10:46

Pécsi Valentin: kétszáz munkatársat keresünk moldgyártásra

A székesfehérvári Himilénél már zajlik a betanítás, kínai szakemberek tolmács segítségével tanítják meg a magyaroknak, hogyan kell az abroncsgyártáshoz szükséges vulkanizáló formákat kialakítani.

Author: Pardavi Mariann | 2016.06.28. 08:40

Jim Doherty: EU-reform, vagy game over

A hazánkban élő, itt vállalkozást építő brit üzletember különleges helyzetben van, hiszen kívülről és belülről egyaránt átéli a brexit-szavazás hatásait.

Author: Gégény István | 2016.06.22. 10:29

Ács István: a Bosch nem követi, hanem alakítja a trendeket

Felkészültek-e a hazai vállalatok az Ipar 4.0 kihívásaira? Miként lehet megtalálni és megtartani a minőségi munkaerőt? Mennyit ér a magyar szürkeállomány a világpiacon? A Bosch Rexroth Kft. ügyvezetője válaszolt kérdéseinkre.

Author: Gégény István | 2016.06.16. 08:24

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink