'biztonság'

A Continental aktívan elköteleződött a Vision Zero mellett

A Continental Alváz és Biztonság, illetve Gumiabroncs egységei 2016 óta résztvevői az „Állítsuk meg a karambolt” kampánynak, amit a Global NCAP kezdeményezett. Az együttműködés oka, hogy felkeltsék a politikai döntéshozók, a flottamenedzserek, az újságírók és természetesen az autóvezetők figyelmét, hogy az olyan sofőrasszisztens rendszerek, mint az ESC, a vészfék asszisztens és a motorkerékpár ABS nagyobb biztonságot nyújtanak.

Author: autopro.hu/Sz.K. | 2017.07.14. 06:42

Konkurense egyengeti az utat az Autoliv előtt

A Takata szenvedése jó helyzetbe hozta a svéd riválist: a beszállító egyre csak növekszik, cél a tizenkét milliárd dollár értékű éves értékesítés. A befektetők persze így is észreveszik a negatívumokat.

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.06.22. 09:30

Az Apple az iOS 11-gyel a kormány mögötti biztonságra fókuszál

A telefon használata vezetés közben rendkívül veszélyes, azonban sokunknak nagyon nehéz ignorálni minden értesítést, amikor épp az útra figyelnénk. Ebből kiindulva az Apple újítást készített a hamarosan megjelenő iOS 11 operációs rendszerére, a Do Not Disturb While Driving-et, azaz Ne zavarj, míg vezetek beállítást.

Author: autopro.hu/Sz.K. | 2017.06.08. 14:56

A túl sok baleset miatt nyúlhatnak zsebükbe az autógyártók

Túl sok végzetes kimenetelű közlekedési baleset történik az öreg kontinens útjain, ezért az Európai Unió illetékes szervei felülvizsgálják a járművekre vonatkozó biztonsági előírásokat. Az autópályadíjakhoz is hozzányúlhatnak.

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.05.24. 13:12

A magyarországi autógyártókat nem érintette a zsaroló vírus - Szakértők újabb támadásra számítanak

Kérdésünkre az Audi, a Mercedes és a Suzuki kommunikációs osztályáról is azt a választ kaptuk, nem tudnak róla, hogy a zsaroló vírus problémát okozott volna a vállalatuknál. Szakértők közben arra figyelmeztetnek, a hackertámadások kapcsán az igazi kihívást a vezeték nélküli hálózatokhoz kapcsolt járművek jelentik majd a jövőben.

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.05.16. 10:30

Az okosautó, mint adatgyár – KPMG elemzés, 2. rész

A hálózatba kapcsolt, vagy épp autonóm járművek gigantikus adatmennyiséget generálnak, ezek feldolgozása lehetőséget, kihívást, újabb kérdéseket jelentenek. Mutatjuk, mire jutott ez esetben a KPMG elemzése.

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.01.27. 08:50

Szabadalom: arcfelismeréssel újít a Jaguar

A környezetében lévő emberek arcának fürkészésére készül a JLR, egy most levédetett funkció egyszerre szolgálna kényelmi és biztonsági célokat.

Author: autopro.hu/B.B. | 2016.11.25. 06:30

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink