Autopro Blog Ultravékony előlap küldheti nyugdíjba a LED kijelzőt

Ultravékony előlap küldheti nyugdíjba a LED kijelzőt

ContiBlogger | 2016.01.18 08:45

Ultravékony előlap küldheti nyugdíjba a LED kijelzőt

Az év elején minden gyártó izgalmas újdonságokkal, bejelentésekkel, évekig titokban fejlesztett termékekkel készül a CES-re. A Continental is előrukkolt a nem is olyan távoli jövő néhány vonzó megoldásával.

Hirdetés

Nálunk az elmúlt évek egyik fő fejlesztési területe az automatizált vezetés és az autók hálózatba kapcsolása volt. Ahhoz, hogy a jármű az internet részévé válhasson, szerintünk teljes mértékben újra kell gondolni a komplett technológiát – az autón belül és azon túl is –, az ember-gép kapcsolódási felületektől (HMI) kezdve egészen a meghajtásig.

Tudjuk, hogy az autósoknak a világ minden pontján különböző szokásaik és változó szükségleteik vannak, még az információs szórakoztató rendszerek működtetése kapcsán is. A globális autógyártók számára óriási kihívást jelent, hogy olyan regionális és széria-specifikus szórakoztató rendszereket gyártsanak, amelyek megfelelnek ezeknek az eltérő elvárásoknak, mivel az autó belső kezelőfelületeinek széles skáláját kell nyújtaniuk.

A keskeny illeszthető előlap egy valóban új megközelítésű fejlesztés a Continental részéről a rugalmas belső dizájn terén. A megoldás lényegi eleme az a 17 milliméter vékony előlap, amelyen nincsenek mechanikai gombok, így az autógyártók egyszerűen kicserélhetik azt úgy, hogy a háttérben lévő hardver változatlan marad, jelentősen lecsökkentve ezáltal az eszközköltségeket.

Az előlap teljes egészét kapacitív felszín borítja: ez az elektrolumineszcens fólia helyettesíti a hagyományos LED kijelzőt. Az újrakonfigurálható szoftvergomboknak köszönhetően akár a sofőrök is testre szabhatják saját kommunikációs felületüket a járművel, az alkalmazások parancsikonjai a kijelzőn könnyedén összekapcsolhatóak az előlap szoftveres gombjaival.

Ezzel a friss, fejlesztői fantáziát megmozgató hírrel kívánunk sikeres, boldog 2016-os esztendőt a Techtogether blog minden olvasójának!

Kiemelt Partnereink