Autopro Blog Nullázd le az álláskereséssel töltött időt!

Nullázd le az álláskereséssel töltött időt!

Bene Sándor | 2015.04.17 07:43

Nullázd le az álláskereséssel töltött időt!

A Szegedi Tudományegyetemen végeztem, ahol a mérnöki tanulmányok mellett egy sűrített levegővel hajtott járművet építettünk a hallgatótársaimmal, rajthoz is álltunk a Pneumobil versenyeken.

Hirdetés

A Pepp-Air csapattal a 2014 novemberében megrendezett Techtogether Automotive Hungary mérnökhallgatói tudáspróbán ugyancsak részt vettünk. Azóta sok minden változott: főként az, hogy ma már egy üvegipari cégnél dolgozom létesítménymérnökként, ám a futamoknak sem mondtam búcsút.

2015 májusában már senior csapatként állunk rajthoz az egri Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyen. Számunkra itt nem a helyezésen van a súly, csak szeretnénk részt venni ezen az emelkedett hangvételű rendezvényen, a régi ismerősökkel találkozni, újabb szakmai kapcsolatokat építeni, valamint az új csapattagokat bevezetni a versenyzés világába. Persze azért szeretnénk a lovak közé is csapni és megnézni, hogyan változott a mezőny az elmúlt évben. A jármű kisebb felújításon megy át: az eddigivel megegyező, de új hajtásrendszert kap a pneumobilunk, illetve kisebb hibák javításán dolgozunk.

A szegedi Pepp-Air csapat léghajtásos járműve

Hallgatóként, a versenyek felkészülési időszakában lehetőségem volt olyan gyakorlatorientált munkát végezni, amely egyértelműen építő jellegű volt a szakmai tudásomra nézve. Lehetőségem volt kiszakadni a mindennapos egyetemi légkörből és olyan tudásra szert tenni, amit a padban ülve nem feltétlenül tudtam volna elsajátítani. Továbbá kellemes tapasztalat volt számomra, hogy az iparban tevékenykedő több cég is figyelemmel kíséri a versenyt, így gyakorlati hely-, illetve álláskeresés szempontjából is előnyömre vált a pneumobilos munkám, hiszen a munkáltatóim tisztában voltak azzal, milyen készségek szükségesek egy ilyen projekt megvalósításához, menedzseléséhez.

A saját példám azt igazolja, hogy az ilyen versenycsapatokban való aktív részvétel velejárójaként nem egyszerűen lerövidül az álláskereséssel töltött idő, hanem tulajdonképpen megszűnik.

Kiemelt Partnereink