Autopro Blog Fúrjuk át hosszában a kamionokat! Van jobb ötleted?

Fúrjuk át hosszában a kamionokat! Van jobb ötleted?

Techman | 2015.06.15 11:12

Fúrjuk át hosszában a kamionokat! Van jobb ötleted?

Alighanem abból lesz a legjobb fejlesztőmérnök, aki felnőttként sem felejt el játszani. Nem szégyen akár egy reklámból is ötletet meríteni a közlekedés biztonságosabbá tételéhez.

Hirdetés

Mi lenne, ha hosszában átfúrnánk a kamionokat? Őrült ötlet? Naná! Pedig volna egy hatalmas előnye: messziről látnánk, jön-e valaki a szemközti sávban, így biztonságosabban tudnánk megkezdeni vagy tovább halogatni a behemót jármű megelőzését. Semmi „hintázás”, kikacsintgatás, vakmerő padlógázas manőverek, csak nyugodt, veszélymentes haladás.

A dolognak persze hátrányai is akadnának, mert hát ami a személyautóknak áldás, az némi veszteséget okozna a teherszállító számára. Akárhogy is nézzük: az ötlet jó, csak épp nem kivitelezhető.

De mi lenne, ha nem adnánk fel a tervet, csak az átfúrás helyett más megoldást keresnénk a problémára? Tegyünk mondjuk egy bemeneti egységet, avagy kamerát a kamion orrára, egy kimeneti eszközt, megjelenítőt pedig a jármű hátuljára. Az eredmény ugyanaz, képzeletben átlátszóvá tettük a kamiont, ám ehhez ma is elérhető berendezéseket használtunk, miközben nem tettünk kárt semmiben, senkiben.

Hogy a koncepció működőképes, azt egy elektronikai cég reklámízű videója bizonyítja. A találmány akár életeket is menthet, feltéve, hogy piacképes gyártási koncepciót tudnak hozzá összeállítani. Számunkra ennél valamivel lényegesebb a folyamat, ami a videó megszületéséhez vezetett. Jött egy őrültnek tűnő, mégis praktikus ötlet, amin addig agyaltak a kitalálói, míg megtalálták az utat, amellyel mindenki jól járhat.

Agyalj te is sokat, ne félj a meredek gondolatoktól, aztán ne add fel, amíg meg nem találod a kulcsot! Az élet akadályai sokszor úgy küzdhetőek le, ha tiszteletben tartjuk, mégsem vesszük túl komolyan őket.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink