Techtogether Teljesítménymonitorozásban is jók a BME hallgatói, érdemes rájuk figyelni

Teljesítménymonitorozásban is jók a BME hallgatói, érdemes rájuk figyelni

Pardavi Mariann | 2017.05.22 11:10

Teljesítménymonitorozásban is jók a BME hallgatói, érdemes rájuk figyelni

A BME-n tevékenykedő Solar Boat Team tagjai arról számolnak be, milyen feladatokat látnak el a napelemes hajó körül. A videó felér egy állásinterjúval.

Hirdetés

2014-ben a Gépészmérnöki Kar három gépészmérnök hallgatója alapította a csapatot, mely azzal a céllal jött létre, hogy egy kizárólag napenergiával működő, ember által vezetett, teljesen elektromos hajtású hajót tervezzen és építsen, és ezzel a járművel 2016-ban a Hollandiában és Monte-Carlóban megrendezendő Dutch Solar Challenge Világbajnokságon sikerrel szálljon versenybe.

2014-ben nem csak megszületett, de a megvalósítás útján is elindult egy újabb BME-s prpjekt. Három gépészmérnök hallgató olyan versenycsapatot alapított, mely az addigiaktól eltérően szakított az autó és motortervezési szokásokkal, és egy kizárólag napenergiával működő, ember által vezetett, teljesen elektromos hajtású hajó tervezésébe kezdett.

2016-ra elkészült Rosana, a csapat első versenyhajója, mellyel a kitűzött céloknak megfelelően tavaly nyáron két nemzetközi versenyen is megmérethette magát a team. A tagtoborzó videóban két csapattag számol be a munkájáról, a munkaerőre éhes cégeknek azért is érdemes nyomon követni ezeket az anyagokat, hiszen felérnek egy állásinterjúval akár. Az elektronikai részlegen tevékenykedő Dávid Bálint teljesítménymonitorozással foglalkozik: az akkumulátorból felvett és leadott teljesítményt követi nyomon a fejlesztése. A csapat másik tagja, Kovács Bertalan pedig a teljesítmény útját követi végig a napelemektől a motorig.

Kiemelt Partnereink