Techtogether TE Connectivity Roadshow az Óbudai Egyetemen

TE Connectivity Roadshow az Óbudai Egyetemen

TE Connectivity | 2017.05.18 11:32

TE Connectivity Roadshow az Óbudai Egyetemen

A TE Connectivity csoport kiemelkedő céljának tartja azt, hogy a most egyetemista villamos- és gépészmérnökökkel megismertesse azokat a leginnovatívabb technológiákat és digitális alapokat, melyeket a mindennapi gyártás során használ.

Hirdetés

Az anyavállalat ezért idén 5 európai országban, köztük Magyarországon is bemutatkozott egy látványos roadshow keretein belül, ahol a hallgatók közelebbről megismerhették, hogy milyen technológiákkal dolgozunk és milyen karrier lehetőségeket kínálunk.

Május 4-én az Óbudai Egyetem budapesti, Tavaszmező utcai villamosmérnöki karának épületei narancssárga dekorációt kaptak, már az aulában bepillantást nyerhettek a hallgatók aznapi programjainkba.

A zsibongóban egy jó kávé mellett beszélgethettek mérnökeinkkel, gyakornokainkkal, szakmai tapasztalataikról, valamint bemutattuk a TE más üzletágait is, gyártási környezetünket, vevőinket. A 3D-s szimuláció segítségével, megismerkedhettek az autóipar számára gyártott csatlakozóinkkal, azok elhelyezkedésével a motortérben, vagy más gépkocsi elemekben. A kiállított termékeket kézbe vehették, Shaker-ünkön keresztül fizikálisan is megtapasztalhatták, hogy milyen erők hatnak a valóságban a beépített termékekre.

A workshopok keretében első kézből, felsővezetőinktől hallhattak a legújabb digitális gyártásban elért eredményekről, az autóipar jövőbeli kihívásairól, vagy a projektmenedzsment feladatairól.

Játékos versenyben megtippelhették egy üvegcsőbe helyezett csatlakozók darabszámát, mely számításra számos elmélet született. A nap végén a jól tippelők között kér értékes tárgynyereményt, illetve egy párizsi hétvégére szóló utazást sorsoltunk ki. Az utazás során a szerencsés nyertes bepillantást nyerhet a FORMULA E Racing szombati párizsi futamának kulisszái mögé.

Mintegy 150 hallgató vett részt programjainkon, ismerkedett vállalatunkkal és termékeinkkel, ezért úgy gondoljuk, hogy a jövőben hasonló rendezvényekkel lesz lehetőségünk márkaismertségünket növelni, illetve a jövő szakembereit minél nagyobb számban megszólítani.

Magyarországon a TE Connectivity jelenleg mintegy 1600 főt foglalkoztat esztergomi telephelyén, ahol passzív elektronikai csatlakozókat gyárt elsősorban az autóipar számára.A TE Connectivity szerteágazó tevékenységének köszönhetően számos szakterületről toboroz munkaerőt, villamos- és gépészmérnökök, minőségbiztosítási végzettséggel rendelkező szakemberek, fejlesztő mérnökök és műszaki végzettségű fiatalok számára is kiváló elhelyezkedési lehetőséget nyújt.

A beruházások, fejlesztések folyamatosak, így pályakezdő és szakmai tapasztalattal már rendelkező mérnökök számára egyaránt kiemelkedő karrierlehetőséget teremt.

Gyakornoki programunkon keresztül akár a tanulmányokkal párhuzamosan, vagy friss diplomásként, valódi gyártói környezetben van lehetőség tovább fejleszteni a már megszerzett tudást.

A vállalatcsoport nemzetközi szinten más üzletágaival is jelentős erőt képvisel, kiemelkedő figyelmet fordít a sokszínűség és bevonás megvalósítására, illetve immár negyedszerre szerezte meg a Legetikusabb nagyvállalat címet.

(x)

Hirdetés

Kiemelt Partnereink