Techtogether Oktatási célra vásárolt egy Leafet az Óbudai Egyetem

Oktatási célra vásárolt egy Leafet az Óbudai Egyetem

autopro.hu/K.F.A. | 2017.04.04 16:15

Oktatási célra vásárolt egy Leafet az Óbudai Egyetem

Március 30-án nemcsak az átadott járművet tekinthették meg a látogatók, hanem az egyetem hallgatói csapatainak járműveit is.

Hirdetés

Az Óbudai Egyetem az első magyarországi felsőoktatási intézmény, amely állami támogatással vásárolt elektromos autót. Az intézmény programjában kiemelt helyet foglal el a környezet- és egészségtudatos társadalomszemlélet kialakítása és formálása, ezért is döntöttek az elektromos jármű vásárlása mellett.

A járművet közlekedésen kívül oktatási célokra is használja az egyetem, a villamos- és járműmérnök hallgatók számára valós mérések végzését teszi lehetővé.

Két környezettudatos hallgatói innovációt is bemutattak, amelyek szakmai versenyeken elismerésben részesültek.

A Nissan Leaf személygépkocsi megvásárlásához az állam másfél millió forinttal járult hozzá az ország elektromobilitásának javítása érdekében. A Nissan közép-kelet európai képviselete magyarországi importőrként elkötelezett híve az elektromos autók magyarországi elterjesztésének, így 600 ezer forint kedvezménnyel járul hozzá minden Nissan Leaf vásárláshoz.

Gablini Gábor, mint a Nissan elektromos autót elsőként forgalmazó partnere elmondta, minden tapasztalat, az autóipar jelenlegi fejlesztései, valamint a piaci trendek is azt mutatják, hogy az elektromos autók használata csak a kezdete egy olyan paradigmaváltásnak, ami a következő évtizedben a közlekedést alapvetően átformálja.

Az eseményen két környezettudatos hallgatói innovációt is bemutattak, amelyek szakmai versenyeken elismerésben részesültek. A Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Kara kompozit anyagokból készült járműveket állított ki. Ezek voltak a Bosch Elektromobil versenyén design díjat nyert elektromobil, valamint az OECO csapat Shell Eco-marathon versenyre épített járműve, amely 565,5 km megtételére képes 1 liter benzinnel.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink