Techtogether Német és olasz győzelem a Formula Student Hungary mérnökhallgatói versenyen

Német és olasz győzelem a Formula Student Hungary mérnökhallgatói versenyen

autopro.hu/G.I. | 2016.08.22 09:15

Német és olasz győzelem a Formula Student Hungary mérnökhallgatói versenyen

Hetedik alkalommal szervezték meg Gönyűn a jövő járműipari tehetségeinek viadalát, amelyen 44 gárda között 4 hazai együttes is rajthoz állt.

Hirdetés

Noha a négynapos program során időnként beborult az ég – mi is ellátogattunk a verseny helyszínére, akkor épp ragyogó időjárás fogadott bennünket –, végül felhőtlen hangulatban gratulálhattak egymásnak a csapatok az elért sikerekért.

A statikus versenyszámok közül elsőként a Költséghatékonysági díjat adták át, melynél a bírák a jármű kivitelezésének pontos és részletes bemutatását értékelték. Ebben a kategóriában a német Rennstall Esslingen diadalmaskodott. A Műszaki tervezés díját – melynél az autó koncepciójának újításait helyezték a középpontba – a szintén német High-Octane Motorsports tagjai vehették át. Az Üzleti terv prezentáció díját az olasz E-team Squadra Corse érdemelte ki.

A dinamikus versenyszámok közül a gyorsulás győztes a német Running Snail Racing Team lett, megelőzve a fővárosi BME Formula Racing Team csapatát. A Skid pad díjat az e-gnition Hamburg nyerte, az Autocross kategóriában a Running Snail Racing Team lett az első, az Endurance díjnak pedig a Rennstall Esslingen tagjai örülhettek.

A statikus versenyszámok összesített díját az Amberg-Weiden egyeteméről érkezett Running Snail Racing Team kapta, itt a győri Arrabona Racing Team bronzérmes helyen zárt. A dinamikus versenyszámok összetettjét szintén a Running Snail racing team nyerte.

Így örültek a győri fiatalok

A Gépipari Tudományos Egyesület az önálló fejlesztés támogatására különdíjat ajánlott fel. A díj odaítéléséhez a járműveket és a csapatok munkáját a zsűri a jármű és a komponensek fejlesztése és gyártása terén végzett munka önállósága szempontjából értékelte, mérvadónak tekintve az egység kifejlesztésének munkaigényét. Az elismerést az Arrabona Racing Team kapta. A prezentációk során a legjobb előadó díját az olasz Squadra Corse színeit képviselő Stefano Givone érdemelte ki. Győr város ajándékát – mellyel a legjobb új csapatot jutalmazták – az izraeli Ben-Gurion Racing tagjai vehették át. A verseny főszponzora, az Audi Hungaria a digitális jövőt értékelte különdíjával, melyet az olasz UniBo Motorsport érdemelt ki.

Végezetül színpadra szólították a Formula Student Hungary 2016 összetett versenyének dobogósait. Harmadik helyen a cseh CTU Cartech Prague végzett, második helyen a Rennstall Esslingen zárt, míg a győzelmet ismét egy német csapat, a Running Snail Racing Team szerezte meg.

A magyar csapatok közül a BME Formula Racing Team a 9., az Arrabona Racing Team a 16., a kecskeméti KEFO Motorsport a 32., a Formula Racing Miskolc a 40. helyen fejezte be a győr-gönyűi kikötőben rendezett viadalt.

Kiemelt Partnereink