Techtogether Négy magyar járműépítő csapatért izgulhatunk

Négy magyar járműépítő csapatért izgulhatunk

Pardavi Mariann | 2016.07.27 13:06

Négy magyar járműépítő csapatért izgulhatunk

Július 28-án startol el az Formula Student East, összeszedtük, milyen magyar csapatoknak szurkolhatunk a gönyűi kikötőben.

Hirdetés

Idén először szervezik meg a Formula Student East rendezvényt, melyre a magyar csapatok mellett német, finn, olasz, svájci, ukrán, román, lengyel, görög, pakisztáni, cseh és izraeli teamek mutatják be fejlesztéseiket és mérkőznek meg egymással. A csapatok együléses versenyautót terveztek, építettek és gyártottak le. A teamek felépítése hasonló egy kis céghez, hiszen időprés alatt kell dolgozniuk, csapatban, ráadásul a gyakorlati mérnöki tudás mellett olyan képességeket is elsajátítanak, amik a későbbi munkavállalás során hasznos lesz számunkra.

Az FRT szinte Silverstone-ból megy Gönyűre

Erre a versenyre négy magyar csapat adta le jelentkezését. Ott lesz a BME FRT, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatói nemrég tértek haza Silverstone-ból, ami az egyik legnevesebb Formula Student versenynek ad otthont és egyedüli magyar csapatként képviselték hazánkat. Ráadásul különösen jó eredmény, hogy több mint száz indulóból a nyolcadik helyre sikerült pozicionálni magukat.

A miskolci csapat mindent kiszórt a karosszéria alól

Szintén rajthoz áll Gönyűn a Kecskeméti Főiskola járműépítő teame, a Kefo Motorsport. A csapat egy része nyerte meg a szakportálunk által szervezett Techtogether versenyt, melynek pénznyereményéből a kecskemétiek az oroszországi Formula Studentre fognak kiutazni.

Az orosz versenyre készülnek a kecskeméti járműépítők

A Formula Racing Miskolc is regisztrált a versenyre. Elmondták, a járművükön első ránézésre úgy tűnhet, hogy nem sok újdonság van, ám az ördög a részletekben rejlik: új motorvezérlés, telemetria és elektro-pneumatikus kormányváltó is szerepel a repertoárban. Utóbbinak köszönhetően másodperceket javulhatnak, mivel a kormányra szerelt pillangófülekkel lehet váltani és nem kell a kormányról egy pillanatra sem levennie a pilótának a kezét. Mindezek mellett súlyt is sikerült csökkenteniük.

A szegediek kiállítóként vesznek részt

Kiállítóként vesz részt a szegedi SZTE Motorsport. A csapat azért is különleges, mert az egyetem meghirdetett egy előadássorozatot, aminek keretében legalább egy félév erejéig aktív megvalósítójává válhat bárki a jármű körül felmerülő feladatoknak. Így akad köztük matematikus, vegyész, anyagmérnök, informatikus, fizikus, és persze gépészmérnök is. Az összetétel persze folyamatosan változik, félévente más és más. Előfordult már, hogy földrajz szakos, fogorvos vagy épp zenész vette fel a kurzust. A legígéretesebb pilótájukk például egy gyógyszerész-hallgató hölgy.

Kiemelt Partnereink