Techtogether Mérnökhallgatók, csináljátok meg nekünk az Ipar 4.0-t! – képgaléria a Techtogether díjátadóról

Mérnökhallgatók, csináljátok meg nekünk az Ipar 4.0-t! – képgaléria a Techtogether díjátadóról

Pardavi Mariann | 2017.05.16 14:30

Mérnökhallgatók, csináljátok meg nekünk az Ipar 4.0-t! – képgaléria a Techtogether díjátadóról

A Mach-Tech Ipar Napjai Kiállítással egy időben és helyen rendezte meg szakportálunk a Techtogether mérnökhallgatói csapatversenyt. Nemcsak értékes nyeremények cseréltek gazdát, hanem annál jóval értékesebb kapcsolatok is születtek.

Hirdetés

A hallgatók a következő egyetemekről érkeztek: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Debreceni Egyetem, Miskolci Egyetem, Óbudai Egyetem, Pallas Athéné Egyetem GAMF, Pécsi Egyetem, Szegedi Egyetem, Széchenyi István Egyetem, Szent István Egyetem.

Takács János, a Gépipari Tudományos Egyesület elnöke és egyben a zsűri elnöke méltatta a csapatok munkáját, Haidegger Géza zsűritag, az MTA Sztaki tudományos főmunkatársa ugyanakkor építő kritikaként hozzátette, érdemes volna a hallgatóknak több időt szentelni a kommunikációs képességeik javítására.

– Kezdő gépészmérnökként 50 éve részt vettem az első NC gép programozásában. Az már az Ipar 4.0 volt. Azt kívánom nektek, ti is szeressétek a szakmát legalább 50 évig, mint én – fordult a résztvevő hallgatók felé Wein Ádám zsűritag, okleveles gépészmérnök, a GTE elnökségi tagja. – Az Ipar 4.0-hoz ma már van szándék, akarat, és pénz. Ilyen nem volt 50 évvel ezelőtt. Csináljátok meg nekünk!

A versenyen öt kategóriában kaptak díjat a versenyzők, a színpadra először a prezentációs feladatban jeleskedők állhattak. A harmadik helyezettnek Szammer István, az Autopro szakportál főszerkesztője adott át díjat, ők a DE-MK csapat tagjai voltak Debrecenből.

Őket előzte meg a Me-Kart második helyezettként Miskolcról, nekik a Hexagon képviseletében Pintér Anikó adott át nyereményt. A prezentációs versenyen a legjobb az Óbudai Egyetem Oeco csapata lett, akike a Contitech képviseletében Ferencz Attila jutalmazott meg.

A verseny Mobilis-különdíjának harmadik és második helyezéséért járó elismerést szintén Szammer István adta át: előbbit az Óbudai Egyetem Flex-Air csapata kapta, utóbbit pedig a BME Solarboat teamje.

Az első ebben a kategóriában a kecskeméti Kefo II-es csapat lett, akiket a győri Gimex Hidraulika Kft. ügyvezetője hívott színpadra. Görcs Annamária nem ment el szó nélkül amellett, mennyire fontosnak tartja a tehetséges fiatalokat a járműgyártásban.

A Hepenix ügyvezetője, Tóth József a díjak átadása előtt kiemelte: mindenki megérdemelte volna a díjukat, aki részt vett a versenyen. Tóth József a győri Arrabona Racing Team tagjainak munkájával volt a legelégedettebb.

Ezután a Nemak Győr Alumíniumöntöde társadalmi kapcsolatok osztályvezetője, Szilasi Péter Tamás lépett a pódiumra, és a Solarboat, a gödöllői BC Team és az Oeco csapata vehette át tőle a Nemak-díjat.

Majd a műszaki és expocaching megosztott harmadik helyezettjét Szammer István és a Hajdu Autotechnika Zrt. ügyvezetője, Harsányi József díjazta, akik a Kefo IV-es csapat és az Oeco munkáját ismerték. A Budai benefit Kft.-től Heller László a második helyezett, Arrabona Racing Teamet ajándékozta meg, míg Tókos József a Schunk képviseletében az első helyezett Kefo I-es csapatát támogatta.

Ezután következett a legizgalmasabb rész, az összesítettben elért eredmények kihirdetése. Ferencz Attila, a Contitech értékesítési vezetője a harmadik helyezett Arrabona Racing Teamet jutalmazta, Nyírő Ferenc, az S&T Kft. ügyvezetője 50 ezer forinttal járult hozzá a második helyezett Solarboat team céljaihoz, míg a Ge-Co Hungary marketing munkatársa, Ozsváth Judit 100 ezer forintot adott az első helyezett Oeco csapatának.

Techtogether GTE-Mach-Tech 2017
Kattintásra képgaléria nyílik

Fotók: Hungexpo

Hirdetés

Kiemelt Partnereink