Techtogether Karbon és kompozit technológia foglalkoztatja a SZEnergy Teamet

Karbon és kompozit technológia foglalkoztatja a SZEnergy Teamet

autopro.hu/P.M. | 2016.10.11 12:30

Karbon és kompozit technológia foglalkoztatja a SZEnergy Teamet

Elfogadta meghívásunkat a Techtogether Automotive Hungary mérnökversenyre a győri team, az energiatakarékos járművet építőknek ez jó lehetőség arra, hogy új szponzorokat találjon céljaihoz.

Hirdetés

– Az előző szezont a csapat fő versenyével a Shell Eco-marathon Europe-pal zártuk Londonban, ahol sikerült 3. helyezést elérni a Battery Electric – Urban Concept kategóriában. Erre igazán büszkék vagyunk, hiszen a tavalyi évhez hasonlóan most is sikerült dobogóra állnunk, ami egy ilyen erős mezőnyben kifejezetten jó eredmény. ráadásul számos technikai probléma és időjárási nehézségek hátráltattak bennünket – összegezte Pusztai Zoltán csapatkapitány a szezont, hozzátéve, hogy idén is, ahogy minden évben, főként a Shell Eco-marathonra koncentrálnak majd.

Elmondta, leginkább a karbon és kompozit technológiával foglalkozó cégek segítségére lenne a legjobban szükségük. Az új autó egyik kritikus pontja a karosszéria, terveik már vannak, jelenleg kivitelező után kutatnak, de ez anyagilag hatalmas tétel számukra. Ezért lenne szükségünk hasonló profilú cégek segítségére.

A tanév kezdete hagyományosan a tagtoborzásról szól, pótolni kell azokat a tagokat, akik diploma után munkát találtak.

– Kisvállalkozások és multik is egyaránt munkaadói a régi csapattagjainknak. Főként tervezői munkakörbe helyezkednek el a mérnökök, és nem ritka, sőt igen gyakori, hogy jelenlegi szponzorainknál kapnak állást a végzett hallgatók. Többen dolgoznak például az Audi Hungariában, a Borsodi Műhely Fémmegmunkáló Kftnél vagy említhetném a rabomatikot. Kis
csapatban tényleg megtanulja az ember azt, hogy kell a társaira figyelni és szorosan együttműködni velük. Egy kkv és egy multi is adhat megfelelő lehetőséget arra, hogy ezt kamatoztassuk, csak meg kell találni a megfelelő pozíciót. Erre jó példa az, hogy a végzett hallgatóink mind két területen megállják a helyüket.

A Techtogether Automotive Hungary mérnökversenyre főként gépész- és járműmérnök, valamint villamosmérnök hallgató fog részt venni a csapatból a megmérettetésen, és persze nem feledkeznek el a management és közgazdász hallgatókról sem.

– Próbálunk olyan csapattal versenyezni, ami minden versenytípusra megfelelő lehet.

Kiemelt Partnereink