Techtogether Ha mérnököt keres, a Hungexpón talál is

Ha mérnököt keres, a Hungexpón talál is

autopro.hu/P.M. | 2017.05.03 12:00

Ha mérnököt keres, a Hungexpón talál is

A Techtogether mérnökversenyre olyan hallgatói csapatok tagjai kaptak meghívót szakportálunktól, akik már bizonyították szakmai tudásukat gyakorlati téren. A rendezvény arra ad kiváló alkalmat, hogy az ipar szereplői találkozzanak a fiatalokkal és értékes kapcsolatok szülessenek.

Hirdetés

A Gépipari Tudományos Egyesület és az autopro.hu a Hungexpo Zrt.-vel együttműködve szervezi meg a Techtogether GTE Mach-Tech Ipar Napjai versenyt az Ipar Napjai kiállítás keretében 2017. május 12-én.

A versenyt a gépgyártás és technológiai tanulmányokat folytató hallgatók részére szervezzük, azzal a céllal, hogy elősegítse a csapatmunka fejlesztését, a kommunikációt a teamek számára, megismertetve velük a Mach-Tech Ipar napjai ipari szakkiállításon résztvevő vállalatokat – mondta Szammer István, az autopro.hu főszerkesztője. Hozzátette, a rendezvényt ebben az évben különösen érdekessé teszi, hogy láthatjuk a szerszámgépek és ipari robotok gyártásával és értékesítésével foglalkozó vállalatok reakcióját az Ipar 4.0 és a digitalizáció fejlődésére.

A verseny programjának kialakításában fontos vezérelv, hogy a hallgatók áttekintsék az Ipar 4.0 lehetőségeit az automatizálásban és az ipari elektronikai fejlődési irányait. Továbbra is célunk, hogy az egyetemi hallgatók közelebb kerüljenek a GTE tevékenységéhez, megismerjék a nagymúltú szervezetet- jegyezte meg Szammer István.

A Techtogether GTE Mach-Tech május 12-én lesz a Hungexpón

A kvízfeladatokat az Ipar 4.0, szerszámgépek, robotika és gyártósorok, hegesztés-technika, ipari anyagvizsgálat, szerszám és készülékgyártás, méréstechnika és minőségbiztosítás témakörökből állítják össze. A kvízfeladatokat a helyszínen adják ki a csapatoknak.

A prezentációs feladatok a csapat járműépítési tevékenysége során alkalmazott Ipar 4.0 digitalizációhoz kapcsolódó munkájával, illetve a kiállító vállalatok tevékenységével kapcsolatosak, ezeket előzetesen küldik meg a verseny szervezői a nevezett csapatoknak.

Az egynapos versenyen háromfős csapatok vesznek részt.

Időpont: 2017. május 12., 9.30-16.00 óra között.

Regisztráljon a MACH-TECH és Ipar Napjai Szakkiállításra itt.

Kiemelt Partnereink