Techtogether Ez igen! Ismét a BME FRT nyerte a mérnökversenyt!

Ez igen! Ismét a BME FRT nyerte a mérnökversenyt!

Pardavi Mariann | 2016.10.21 16:41

Ez igen! Ismét a BME FRT nyerte a mérnökversenyt!

Szakportálunk harmadik alkalommal rendezte meg a Techtogether Automotive Hungary mérnökhallgatói csapatversenyt.

Hirdetés

Miközben a járműépítő csapatok egymással versenyeztek, bemutatták azt is, miért érdemes az ő egyetemüket választani a középiskolai, gimnáziumi végzősöknek. A verseny küzdőterén izgalmas vállalati feladatokat oldottak meg a hallgatók, melyeket a magyar autóipar olyan kiemelkedő vállalatai írtak ki, mint az Audi Hungaria Motor Kft, a Flex Kft., a Knorr-Bremse Fékrendszer Kft., a Mercedes-Benz Manufacturing Kft., a BPW- Hungária Kft, a Continental Automotive Hungary Kft., az Energotest Kft., a Fémalk Zrt., az LUK Savária Kft., a Magyarmet Finomöntöde Kft., a Nemak Győr Kft., a Trigo Kft., a S&T Kft., az AGC Glass Hungary Kft. és a Tequa International Kft.

A hallgatók a következő egyetemekről érkeztek: BME, Debreceni Egyetem, Miskolci Egyetem, Óbudai Egyetem, Pallas Athéné Egyetem GAMF, Pannon Egyetem Veszprém, Pécsi Egyetem, Szegedi Egyetem, Széchenyi István Egyetem Győr, Szent István Egyetem Gödöllő.

Vegyesen teljesítettek a csapatok: akadtak kiemelkedően jók és sereghajtók is mondta el a Techtogether Automotive Hungary zsűrielnöke, dr. Takács János, a Gépipari Tudományos Egyesület elnöke a rendezvény díjátadóján. A prezentációs versenyszámban legfeljebb 25 pontot adhattunk, így ha az egyetemi értékelő rendszert veszem alapul, ahol 50 százaléktól adjuk meg az elégségest, jónak mondható, hogy a mérnökversenyen 15 és 25 pont között teljesítettek. A vállaltoktól is pozitív visszajelzéseket kaptunk: a cégek képviselői örülnek ennek a programnak, hiszen olyan tehetséges mérnökhallgatókat ismerhetnek meg, akiket a közlejövőben alkalmazni is tudnak.

Az Audi Hungaria képviseletében Inotay Mónika adott át különdíjat a BME FRT-nek, ezt követően szintén ez a csapat állhatott színpadra, ugyanis a BPW értékelésében is ők bizonyultak a legjobbnak. Léránt Adrienn fogott kezet a BME hallgatóival. Ezt követően a Vadász Bálint lépett az emelvényre a Fémalk Zrt. képviseletében, hogy átadja díját: a győri Arrabona Racing Team kapott elismerést. A Trigótól Urbán Tamás szólította színpadra a Formula Racing Miskolc tagjait. Ezt követte az LuK Savaria, a cégtől Mucsi Máté három díjat is átadott: az Arrabona Racing Teamnek, a ME-Kartnak és a Formula Racing Miskolcnak is. A Magyarmet különdíját ifjabb Győri Imre adta át az Oeco Shell Eco-marathon csapatának. A kecskeméti Mercedestől ketten léptek a színpadra, hogy három csapat munkáját is elismerjék. Kovács Balázs és Sári Zoltán rázott kezet a Kefo Motorsport, a BME FRT és az Oeco tagjaival. A Knorr Bremse Fékrendszerektől Sóvágó Szabolcs gratulált a DE-MK csapatnak. Őket dr. Fodor Mónika, a Continental országkoordinátora váltotta a pulpituson, aki két díjjal érkezett: az egyiket a legjobb női prezentálóként Tóth Xénia, a DE-MK csapatból kapta, míg a másikat a Pannon Racing. Az Energotest képviseletében Szabadi Vivien érkezett nyereményekkel, melyeket a DE-MK érdemelt ki. A Nemaktól Virág Dóra jött csomagokkal, melyekkel a Kefo Motorsport távozhatott. Nyírő Ferenc az S&T ügyvezetője kétszer 100 ezer forintot a BME FRT-nek és a Szengine-nek adott. Hibik Tekla a Tequától három különdíjjal lépett színpadra: a Pollroth, a Szenergy és a ME-Kart csapat örülhetett. Varga Imre, az EFD Nordsontól a Kefo Motorsport munkáját ismerte el.

A Techtogether Automotive Hungary kiállításon 2016-ban összesítettben a harmadik helyet a ME-Kart szerezte meg (749 pont), a másodikat a Pollroth (753 pont), míg az elsőt immár harmadik alkalommal a BME FRT (773 pont). A csapatok jutalma 200 ezer, 300 ezer és 500 ezer forint volt, melyeket dr. Takács János a GTE-től, Szilvássy Krisztina a Hungexpótól és Kilián Csaba a MAGÉ-tól adtak át.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink