Techtogether Elstartolt a 7. Formula Student Hungary

Elstartolt a 7. Formula Student Hungary

Gégény István | 2016.08.18 14:29

Elstartolt a 7. Formula Student Hungary

Hamarosan autonóm járművek is rajthoz állhatnak Gönyűn, ahol idén 40 külföldi és 4 hazai mérnökhallgatói csapat méri össze tudását. 2 másodperc alatt lezajlott a regisztráció az értékes munkaerő-piaci vadászterületen.

Hirdetés

30 belső égésű motorral hajtott jármű és 14 villamos hajtású versenyautó vette birtokba a gönyűi flasztert, ahol 4 napon keresztül csikorognak majd az abroncsok, zajlanak az angol nyelvű prezentációk, a bírói stáb pedig kíméletlen kritikával igyekszik megítélni, mire képesek a jövő elszánt, lelkes mérnökei.

114 csapat szerett volna a Győr közelében fekvő alkalmi boxutcában sátrat bérelni, ám csak 44 hely állt szabadon, a modern kor vívmányainak köszönhetően így mindössze két másodperc alatt be is telt a regisztrációs lista. 16 ország hallgatói csapatai jöttek el, s bár az első nap még főként a bemelegítésé, a sajtótájékoztató már a jövőről, ezeknek a fiataloknak a leendő karrierjéről, a Formula Student gazdasági, ipari, munkaerő-piaci hatásairól szólt.

Formula Student Hungary 2016 - nyitónap
Tucatnyi képet mutatunk a helyszínről

A vállalati és oktatási szektort egyszerre képivselő Hanula Barna, a győri egyetem Audi karának dékánja úgy fogalmazott: ez a verseny világszínvonalú, a résztvevők elszántsága túl is szárnyalja szerinte a Formula-1 mérnökeinek elkötelezettségét. - Épp ezért egy ilyen rendezvény értékes vadászterület a HR szakma számára - fogalmazott.

Pat Clarke korábbi versenyző, a Formula Student mozgalom "nagy öregje" a hazai versenyt a teljes sorozat üde színfoltjaként jellemezte, hiszen itt nem csupán az adrenalin, a szórakozás kap fókuszt, hanem komoly hangsúlyt helyeznek a szervezők a képzéssel való szoros kapcsolatra is.

Kiemelt Partnereink