Techtogether Continental-BEST mérnökversenyek Veszprémben

Continental-BEST mérnökversenyek Veszprémben

autopro.hu | 2016.03.30 11:39

Continental-BEST mérnökversenyek Veszprémben

A beszállító veszprémi gyára idén már ötödik alkalommal rendezi meg mérnökversenyeit: április 5-én és 6-án a vállalat veszprémi Fejlesztési Központjában gyűlnek majd össze a háromfős diákcsapatok.

Hirdetés

A megmérettetés igen népszerű a hallgatók körében: ebben az évben a Pannon Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem hallgatói mellett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről és a Szegedi Tudományegyetemről, továbbá az Óbudai Egyetemről várnak csapatokat.

Míg a múlt évben a fiataloknak egy kvadrokoptert kellett életre kelteniük, elérve, hogy a drón az elindítása után automatikusan végrehajtson egy előre meghatározott feladatot, idén programozás és dizájn területén is versenybe szállnak a hallgatók.

A szervezők a programozóversenyen „robotpincérnő” építését tűzték ki feladatul, míg a team design díj aspiránsainak a háztartásokban megtalálható mindennapi eszközökből kell "távközlési" megoldásokat kiagyalniuk.

A hallgatók a versenyek mellett bepillantást nyerhetnek a vállalat mindennapjaiba, megismerkedhetnek a Fejlesztési Központ mérnökeivel, munkájuk eredménye eközben a nap végére kézzelfoghatóvá válik.

A díjak, amiért a diákcsapatok harcba szállnak, a digitális háztartások mindennapi kellékei: a nyeremények között wifi tablet, külső winchester és bluetooth hangszóró is megtalálható.

A Continental veszprémi egységében a versenyt követően tavaly nyolcan éltek a vállalat által felkínált szakmai gyakorlati lehetőséggel, három fiatal azóta már a cég munkatársa lett.

A BEST mérnökversenyek jelentkezési határideje 2016. március 31-én zárul - további hasznos információk ide kattintva érhetőek el.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink