Techtogether A németek akár félmillió eurót is elköltenek a Formula Studentre

A németek akár félmillió eurót is elköltenek a Formula Studentre

Böröczky Katalin | 2016.08.01 08:31

A németek akár félmillió eurót is elköltenek a Formula Studentre

A Formula Student East versenyen való részvétel a hazai csapatok számára is igen komoly pénzbefektetést igényel, amelyet szponzorok nélkül nem tudnának finanszírozni. Megkérdeztük német csapatokat, hogy ők mekkora összegből gazdálkodják ki a részvételt.

Hirdetés

A Hofspannung Motorsport hatvanezer eurós kerete szerénynek tűnik az UPBracing Team félmillió eurós költségkeretéhez képest, igaz ez az összeg nem egy, hanem összesen három verseny összes költségét fedezi, a magyarországi mellett egy németországi és egy silverstoni futamon történő részvételt is.

Mindkét csapatnál elmondható, hogy az előbb említett összegek magukba foglalja az autók anyagköltségét, a szállítást, a részvételi díjat, a csapatok szállásköltségét, mindent, ami csak szükséges a részvételhez.

A csapatok egyetértettek abban, hogy a verseny csupán iskolai projektet jelent számukra, amelyet meg kell oldaniuk. Azonban azon kívül, hogy részt vehetnek a megmérettetésen, amelyet nagyon élveznek, különösebb előnyük nem származik belőle. Kiemelték, hogy a szponzorok, főleg az egyetemek támogatása mennyire sokat jelent számukra.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink