Szolgáltatók Újabb európai ország jelentkezett be a Tesla-gyárért

Újabb európai ország jelentkezett be a Tesla-gyárért

autopro.hu/B.B. | 2016.12.23 12:30

Újabb európai ország jelentkezett be a Tesla-gyárért

Portugália egész jó esélyeket ad magának az akkugyár megkaparintására, és erre nem csak egy okuk van.

Hirdetés

Szívesen befogadná a Tesla Európába tervezett akkumulátorgyárát Portugália, több helyi önkormányzat szerint is városuk lenne a legideálisabb választás az elektromos autógyártó számára. A kormány is igyekszik tárgyalásokat folytatni az amerikai céggel, ami nem meglepő, hiszen az öreg kontinensen felhúzandó gyár akár 17 ezer főnek is biztosíthat hosszú távú, kiszámítható munkahelyet.

Persze nem csak Portugália pályázik a Tesla leendő gyárára, többek között Franciaországból, Spanyolországból és Hollandiából is érkeztek már hasonló hírek, ezen felül természetesen hazánk is szívesen fogadná az elektromos autógyártó beruházását, írja az Automobilwoche.

Portugália azonban az eddig bejelentkezett országokhoz képest valamivel jobb alkupozícióban van: nem csak a felkínált adómentességekkel és támogatásokkal, a (például Németországhoz képest) alacsony munkabérekkel, illetve fejlett beszállítói hálózattal tudná elnyerni a Tesla tetszését, hanem a kedvező tengeri szállítási lehetőségekkel is. Ezeknél is fontosabb szempont lehet, hogy Portugália a világ hatodik legnagyobb lítiumtermelője.

Kiemelt Partnereink