Szolgáltatók Átalakulhat a Waberer’s

Átalakulhat a Waberer’s

MTI | 2016.06.24 11:24

Átalakulhat a Waberer’s

Ha a részvényesek jóváhagyják, a fuvarozó cég ismét zártkörűen működő részvénytársaságként végzi majd tevékenységét.

Hirdetés

A 2016. július 15-ére szóló meghívót a társaság csütörtökön tette közzé a Budapesti Értéktőzsde honlapján, miután szerdán bejelentették, hogy Mid Europa Partners magántőke-befektetési alap teljes ellenőrzést szerzett a Waberer's-ben, megvásárolva a céget alapító eddigi fő tulajdonos, Wáberer György tulajdonrészét a társaságban. A Mid Europa így 56,8 százalékos részesedését 97,1 százalékra növeli. A tranzakció a versenyhatóság jóváhagyása után zárul le.

Bethlen Miklóst, a Mid Europa partnere és budapesti irodájának vezetője közölte: készek arra, hogy tovább támogassák a társaságot a következő növekedési fázisában, a célokat a jelenlegi menedzsmenttel kívánják megvalósítani.

A közgyűlési meghívó szerint a tulajdonosok döntenek még vezető tisztségviselők választásáról, valamint munkavállalói résztulajdonosi program létrehozásáról a cégben. A Waberer's International Nyrt. tavaly kezdeményezte részvényeinek tőzsdére vitelét. Novemberben azonban a kedvezőtlen nemzetközi helyzetre hivatkozva a tervezett részvénykibocsátás elhalasztásáról határoztak. A cég részvényeit október 6-án vették fel a BÉT terméklistájára.

A társaság tavalyi árbevétele 5,3 százalékkal, 522,5 millió euróra emelkedett, mérleg szerinti eredménye elérte a 12,4 millió eurót, 12,1 százalékkal nőtt a megelőző évhez képest. A társaság a nemzetközi közúti fuvarozás feltételeinek jelentős romlása ellenére növelni tudta EBITDA - a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti - eredményét, amely 2015-ben 69,3 millió euró volt, 3,1 százalékkal több, mint 2014-ben.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink