Szolgáltatók Volán: nincs megegyezés, sztrájkba kezdenek a munkavállalók

Volán: nincs megegyezés, sztrájkba kezdenek a munkavállalók

MTI | 2016.03.18 09:04

Volán: nincs megegyezés, sztrájkba kezdenek a munkavállalók

Mivel továbbra sincs bérmegállapodás, március 28-i kezdettel ötnapos sztrájkot hirdettek a Volán-szakszervezetek.

Hirdetés

A Volán-társaságok hetek óta tárgyalnak a béremelés mértékéről a munkáltatóval. Bár az ajánlatok valamivel közeledtek egymáshoz, az érdekképviseletek szerint az még mindig nem elégséges, így nem sikerült megegyezniük. A munkavállalói oldal ezért most a sztrájk eszközéhez nyúl: a három százalékos béremelésről és a havi ötezer forintos béren kívül juttatásról szóló követelésüket március 28-tól ötnapos munkabeszüntetéssel szeretnék elfogadtatni a munkáltatóval.

A sztrájk alatti elégséges szolgáltatásokról Baranyai Zoltán, a Közúti Közlekedési Szakszervezet elnöke elmondta, hogy a döntés több heti egyeztetés után született meg. A jogszerű sztrájk alapfeltétele, hogy betartsák a törvényben foglaltakat: az egész ország területére kiterjedő munkabeszüntetés alatt országos átlagban a járatok 75-80 százaléka közlekedni fog.

Az érdekképviselet később ígért tájékoztatást arról, hány munkavállaló csatlakozik a sztrájkhoz. Az öt napra érvényes menetrendet a munkabeszüntetés előtt legalább két nappal közzéteszik – tette hozzá Baranyai Zoltán.

Kiemelt Partnereink