Szolgáltatók Tudja, mennyiért kelt el egy dubai-i rendszámtábla? Még annál is többért!

Tudja, mennyiért kelt el egy dubai-i rendszámtábla? Még annál is többért!

autopro.hu/B.B. | 2016.11.06 06:30

Tudja, mennyiért kelt el egy dubai-i rendszámtábla? Még annál is többért!

Valamivel ki kell tűnni a tömegből, de mit tehet az ember, ha a város tele van luxusautókkal? Például vesz egy rendszámot 9 millió dollárért.

Hirdetés

Kilenc millió dollárt, vagyis közel két és félmilliárd forintot fizetett egy indiai üzletember egy dubaji rendszámtábláért. Na persze nem akármilyen alumínium lemezről van szó, az egyedi azonosító mindössze egyetlen számból áll, aminek birtoklása – valljuk be – nem kis teljesítmény.

Komolyra fordítva a szót, Dubajban ez valóban komoly presztízsszimbólumnak számít, nem hiába árverés útján értékesítik a hasonló, ritkaságszámba menő járműazonosítókat. Balwinder Sahani indiai származású, ingatlanokkal foglalkozó üzletember már korábban is kiadott egy kisebb vagyont egy szintén kevés karaktert tartalmazó rendszámért. A táblák egy-egy Rolls-Royce gépre kerültek.

Az Egyesült Arab Emírségekben az egyetlen rendszámért adott legmagasabb összeg egyébként 14 millió dollár, ezt a licitet még 2008-ban ajánlották. Bár az autoblog.com beszámolójából nem derül ki, mit kezdenek a hatóságok az ezúton befolyt összeggel, az egyébként rendszeresen jótékonykodó Balwinder Sahani reméli, hogy az összeget jó célokra fordítják majd.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink