Szolgáltatók Tízmilliárd dollárért vesznek elektromos járműveket amerikai nagyvárosok

Tízmilliárd dollárért vesznek elektromos járműveket amerikai nagyvárosok

autopro.hu/R.M. | 2017.04.08 06:29

Tízmilliárd dollárért vesznek elektromos járműveket amerikai nagyvárosok

Országszerte lecserélnék az amerikai városokban a rendőrautókat, szemeteskocsikat, postás autókat, akár 114 ezer új gépjárműre is elég lenne a pénz.

Hirdetés

Los Angeles és New York városa vezeti azt a 40 amerikai városból álló csoportot, melyek közösen szeretnének vásárolni 10 milliárd dollárért elektromos autókat és egyéb járműveket. A Bloomberg szerint ebből nagyjából 114 ezer gépjárművet tudnának venni, melyeket elsősorban különböző közfunkciókat ellátó szerepben használnának, mint például rendőrautóként vagy szemeteskocsiként.

Az akció a környezetbarát járműflotta kialakítása mellett egy üzenet is, melyet Donald Trump amerikai elnöknek címeznek. Trump hivatalba lépése óta próbálja leépíteni az Obama adminisztráció alatt létrehozott korlátozásokat, melyek a benzines autókra vonatkoznak. Az előző elnök igyekezett nyomást gyakorolni a gyártókra, hogy azok minél jobb fogyasztású autókat készítsenek, így kevesebb károsanyagot juttatva a levegőbe.

Egyelőre még nem tisztázott, mikor és milyen márkájú autókból szerelkeznének fel a nagyvárosok- írta meg az autoblog.com.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink