Szolgáltatók Stuttgartból is kitiltják a dízel autókat

Stuttgartból is kitiltják a dízel autókat

autopro.hu/R.M. | 2017.02.23 13:50

Stuttgartból is kitiltják a dízel autókat

Jövőre lép életbe az a rendelet, amely megtiltja majd azoknak a dízel meghajtású autóknak a belépést a német városba, amelyek nem felelnek meg a legújabb európai uniós előírásoknak.

Hirdetés

Stuttgart, amely otthona a Mercedes-Benz és a Porsche világmárkáknak, a héten úgy döntött, jövő évtől bővíti azon európai városok sorát, amelyek korlátozzák a dízelmotoros autók közlekedését.

A szabályzás azokon a napokon lesz érvényes, amikor a légszennyezés átlép egy bizonyos határt. Emellett csak azokra az autókra vonatkozik majd, amelyek nem felelnek meg a 2016-os Euro 6-os minőségnek. A legutóbbi felmérések szerint a németországi dízeles gépjárműveknek csupán 10 százaléka éri el ezt a mércét.

A 2015-ös Volkswagen botrány után világszinten nagy figyelmet kaptak a légszennyező autók. Ez igaz Németországra is, ahol legalább 90 olyan város van, melyben a káros részecskék gyakran meghaladják a küszöbértéket. Köztük van Stuttgart is, melyet különösen érint a probléma, ugyanis egy völgyben fekszik a település- írta meg az autoblog.com.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink