Szolgáltatók Parragh az EU legfejlettebb országai között látja hazánkat pár év múlva

Parragh az EU legfejlettebb országai között látja hazánkat pár év múlva

MTI | 2019.01.18 10:37

Parragh az EU legfejlettebb országai között látja hazánkat pár év múlva

A digitális világot, a digitalizációt olyan esélyként és lehetőségként kell felfogni, amellyel fel tud az ország zárkózni a világhoz – mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke, Parragh László csütörtökön Egerben.

Hirdetés

Az MKIK elnöke szerint nagy jelentősége van annak a kormányzati célnak, hogy a 2020-as évek elejére Magyarország az EU tíz legfejlettebb tagjai közé kerüljön a mesterséges intelligencia, illetve az 5G fejlesztések terén.

Parragh szerint a negyedik ipari forradalomnak is tekinthető információs és kommunikációs technológiai (IKT) eszközök alkalmazása először feltehetően a közigazgatásban terjed el.

Ahol algoritmust lehet felállítani, ott a digitális áttörés lehetősége óriási mondta a kamara elnöke. Szerinte ennek tipikus esete, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) korábbi, 24 ezres alkalmazotti létszámát 17 ezerre lehetett csökkenteni, miután az adóhatóság vállalta az adóbevallások elkészítését.

Az MKIK a Modern vállalkozások programjával veszi ki részét az alkalmazkodási folyamatból a digitális kihívásokhoz. A programban eddig 14 ezer céget tájékoztattak, kilenc ezret minősítettek, 570 fölött van azon társaságok száma, amelyek beszálltak a megvalósításba közölte a kamara elnöke.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink