Szolgáltatók Németh István: tökéletes áruvédelmet nyújtunk az autóiparnak

Németh István: tökéletes áruvédelmet nyújtunk az autóiparnak

Pardavi Mariann | 2016.12.08 08:31

Németh István: tökéletes áruvédelmet nyújtunk az autóiparnak

A Mosonpack Kft. egy magyarországi hullámlemez-feldolgozó üzem Mosonudvaron, az osztrák határ közvetlen közelében. A Mosburger GmbH. 100% tulajdonú leányvállalataként 50 munkatársukkal évente 11 millió négyzetméter hullámpapírlemezt dolgoznak fel. A kereskedelmi képviselővel beszélgettünk.

Hirdetés

– Hogyan tud profitálni a magyar járműipar a csomagolási megoldásaikból?
– Úgy gondolom, hogy alapvető értékeink határozzák meg üzleti magatartásunkat és a rólunk alkotott képet. Erősségünk a következetes, ügyfélorientált hozzáállás, a legmagasabb színvonalú szolgáltatásokra és termékminőségre irányuló fókusz, melyből következően gazdaságos, innovatív és környezetkímélő megoldásokat alkalmazunk. Kis szériás termékek gyártásával lehetővé tesszük termékeink széleskörű, rugalmas felhasználását. A Prinzhorn Holding, azon belül is Dunapack divízió tagjaként, ehhez megfelelő mértékű alapanyag forrással rendelkezünk. Kedvező földrajzi fekvésünknek köszönhetően – ami Bécs-PozsonySopron-Győr viszonylat középpontjában helyezkedik el – képesek vagyunk a vevőink gyors és rugalmas kiszolgálására. Győr-Moson-Sopron megyében talán nem meglepő, ha azt mondom az autóipari vállalatok kulcsfontosságúak számunkra. Többek között félkész- és késztermékek, alapanyagok, beépülő anyagok, gyártási segédanyagok csomagolását kell megoldanunk nap mint nap. Ráadásul számos esetben közös fejlesztési projekteket valósítunk meg az autóipari partnereinkkel, amelyeknek eredményeként hosszútávú stratégiai együttműködések és szakmai elismerések születnek. A csomagolás egyik legfontosabb feladata, hogy tökéletes áruvédelmet nyújtson a teljes ellátási láncban, ezen túlmenően rendelkezésre álljon a megfelelő helyen, a megfelelő időben, a megfelelő minőségben és mennyiségben a megfelelő áron. Ehhez cégünk biztosítja a megfelelő szakmai hátteret.

– Mi a Mosonpack Kft. erőssége?
– Termékeink nagyrészt újrahasznosított, úgynevezett újrapapírból készülnek. A vállalatcsoportunkhoz tartozik a hulladékpapír-begyűjtő Duparec Kft. és abból alappapírt gyártó Hamburger Hungaria Kft. üzletág is. Cégfilozófiánk a tudatos környezetvédelem, amire az alapanyag beszerzésétől az értékesítésig a vállalat egész tevékenysége épül, és szerves részét képezi a döntési folyamatainknak. Fejlesztéskor elsődleges szempont a teljes újrahasznosíthatóság és az anyagtakarékosság, a környezet kímélése. A termékeink gyártásához felhasznált alapanyagok széles skálán mozognak, a kétrétegű hullámtekercsektől a hétrétegű, extra erős hullámpapírlemezekig.

– A Világ Csomagolási Kiállításon mivel érdemelték ki a csomagolási Oscar-díjnak tartott elismerést?
– A WPO – Világ Csomagolási Kiállításon cégünk is részt vett, melynek az volt a célja, hogy a világ számos országából Budapestre érkező vezető csomagolási szakemberek új ismereteket kaphassanak a csomagolás aktuális kérdéseiről. Az előadások arra hívták fel a figyelmet, hogy a természeti erőforrásokkal való gazdálkodás az egyik legfontosabb eszköze a termékek gondosan megtervezett csomagolása. Továbbá a rendszerszemléletű csomagolástervezéshez folyamatosan képzett, legújabb anyagokat és eljárásokat ismerő szakemberekre van szükség. A WorldStar Csomagolási Világverseny évenkénti szervezése lehetőséget ad a különböző országokban működő vállalatok fejlesztőmunkájának elismerésére. a versenyen való részvétel előfeltétele a magyar Hungaropack csomagolási versenyen való eredményes szereplés. Mi Hungaropack Fődíjjal pályáztunk. Kúp- és tányérkerék rögzítését oldottuk meg hullámpapírlemez betéttel faládán belül. Ezzel a megoldással egy járműipari partnerünk tengerentúli partneréhez szállítja az alkatrészeit gazdaságos, innovatív és környezetbarát csomagolással, ami a termék tökéletes védelmét is biztosítja. A Mosonpack Kft. megalakulása óta eddig 2 Worldstar díjat nyert és számos Hungaropack fődíjat és különdíjat.

Termékeik

  • Félkész dobozok tűzéssel, ragasztással
  • Nagyméretű burkolók, túlméretes tálcák gyártása szerszám nélkül, például bútoripari felhasználásra.
  • Hullámpapír szeletek készítése tekercsből, direkt felhasználásra, és további gépeken történő feldolgozásra (például stancolás). Továbbá lehetőség van a 100 fm-es tekercsek felvágására, háztartási felhasználásra.
  • Tekercsek méretre vágása hosszirányban.
  • Kimetszett dobozok gyártása nyomatlan, színes kivitelben.
  • Hengerstancolón nagyméretű, kimetszett termékek gyártása.
  • Elválasztólapok, rekeszek készítése, igény szerint összerakva is.
  • Riccelt lemezek előállítása.
  • TF dobozok gyártása, nyomatlan, egyszínű, kétszínű kivitelben, fülkivágással és egyéb stancolási lehetőséggel stb.
Hirdetés

Kiemelt Partnereink