Szolgáltatók Moia: ez lesz a VW-konszern tizenharmadik márkája

Moia: ez lesz a VW-konszern tizenharmadik márkája

autopro.hu/B.B. | 2016.12.06 16:30

Moia: ez lesz a VW-konszern tizenharmadik márkája

Kezdhet félni az Uber? Hamarosan indul a németek mobilitási szolgáltatója.

Hirdetés

Bővülés előtt áll a VW-konszern, hiszen hamarosan megkezdi működését a mobilitási szolgáltatásokat nyújtó új márka. Bár az autógyártó egyelőre nem erősítette meg hivatalosan, több forrás is már kész tényként kezeli, hogy a vállalat a Moia nevet kapja. Szeptember óta ismert, hogy a VW újabb márkát épít, melynek többek között a közösségi autóhasználat, vagyis a carsharing lesz az egyik fő profilja,

Az Automobilwoche a cégnév nyilvánosságra kerülésével emlékeztet, hogy a VW 300 millió dollárnál is többet fektetett a szintén szolgáltató Gett vállalatba. Valószínű, hogy az így szerzett tapasztalat nagyban hozzájárult a leendő Uber-konkurens megalkotásához.

Az új cég székhelye Berlinben lesz, szolgáltatásai pedig kezdetben csak Németországban lesznek elérhetők. A tervek alapján a németek nem szeretnék, hogy a Moia túl sokáig csak a hazai piacra fókuszáljon, hiszen 2025-ben a Moiara már az európai nagyvárosok piacvezető szolgáltatójaként szeretnének tekinteni. A Moia flottája kezdetben a VW-csoport jelenlegi modelljeiből áll majd össze, a jövőben viszont már akár nyolc férőhelyes elektromos kocsik is munkába állhatnak. A hosszú távú tervek közül nem hiányozhat az önvezetésen alapuló személyszállítás rendszere sem.

A legtöbb autógyártó tett lépéseket a mobilitási szolgáltatások irányába (a Daimler például a Car2Go startuppal kezdett együttműködésbe), ezért várható, hogy a VW versenytársakat is kap majd.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink