Szolgáltatók Milliós kedvezménnyel pörgetné fel az állam az elektromos autók vásárlását?

Milliós kedvezménnyel pörgetné fel az állam az elektromos autók vásárlását?

autopro.hu/G.I. | 2016.08.04 11:57

Milliós kedvezménnyel pörgetné fel az állam az elektromos autók vásárlását?

Magyaroszágon is bevezetnének olyan ösztönzőket, amelyek segíthetik a kipufogómentes járművek elterjedését.

Hirdetés

Eddig sem titkolta a Nemzetgazdasági Minisztérium, hogy elő kívánják mozdítani az elektromos járművek elterjedését. A konkrétumok váratnak magukra, ezúttal is sajtóértesülésből derült ki, mire számíthatnak az autósok, illetve mire nem.

A két éve ígért könnyítésből eddig leginkább a zöld rendszám bevezetése, s az azzal járó kedvezmények valósultak meg, a napi.hu közlése szerint azonban a tervezett áfamentesség nem léphet érvénybe, európai uniós jogszabályok miatt (ugyanez igaz az áfacsökkentésre is).

Helyette sokkal valószínűbb, hogy más országok, például a németek mintájára az állam konkrét összeggel szállna be elektromos autók vásárlásába. Ez az összeg egyelőre nem végleges, végleges döntés valószínűleg még nem született, ám a portál több forrásból úgy értesült, 2-3 millió forint támogatást kaphatnak a vásárlók, 10-12 milliós értékhatárig.

- A kormány tervei között változatlanul szerepel a tisztán elektromos üzemű gépjárművek elterjedését ösztönző vásárlási támogatás bevezetése, amelyet az európai jogszabályokkal összeegyeztethető formában kíván megvalósítani. A tisztán elektromos üzemű gépjárművek elterjedését ösztönző támogatás bevezetésére a pénzügyi fedezet rendelkezésre áll - kommentálta a hírt az NGM.

Kiemelt Partnereink