Szolgáltatók Megtriplázta szélerőmű kapacitását Németország

Megtriplázta szélerőmű kapacitását Németország

MTI | 2015.07.20 13:11

Megtriplázta szélerőmű kapacitását Németország

Az első félévben a tavalyinak több mint háromszorosával növelte tengeri szélerőműves áramtermelési kapacitását Németország - derül ki a német gépipari és gyárépítő ágazati szakmai képviseleti szervezet, a VDMA jelentéséből.

Hirdetés

A VDMA (Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau e.V.) kiemeli, hogy ebben az ütemben Németország már az idén eléri a 2020-ra kitűzött 6500 megawatt tengeri szélerőműves áramtermelési kapacitás felét.

Az első félévben 422 tengeri szélturbinát kapcsoltak az áramellátó hálózatra Németországban összesen 1765,3 megawatt áramtermelési kapacitással. A június 30-i állás szerint összesen 668 tengeri szélturbina táplált áramot a német energiaellátó hálózatba 2777,8 megawatt, mintegy hárommillió háztartás energiaigényének a fedezéséhez elegendő együttes kapacitással.

Üzembe helyezéshez közeli készültségi állapotban 90 tengeri szélturbina áll építés alatt 380,7 megawatt kapacitással, valamint további 84 szélturbina talapzata készült már el a nyílt tengeren. Az idén tehát összesen 2250 megawattal növekedhet a német tengeri szélerőművek áramtermelési kapacitása és az év végére eléri a 3300 megawattot a hálózatra kapcsolt tengeri szélerőmű áramtermelési kapacitás.

- A kapacitás kiépítése a tervek szerint halad - jelentette ki Jörg Buddenberg, a VDMA tengeri szélerőmű munkacsoportjának az elnöke. - Megkezdődött egy 704,4 megawatt áramtermelési kapacitású projekt kivitelezése és öt további beruházási projekt előkészítése van folyamatban együttesen 1482,8 megawatt kapacitással - tette hozzá.

A tengeri szélerőmű kapacitás további növeléséhez azonban az áramelosztó hálózatot is modernizálni és bővíteni kell - mutat rá a dokumentum.

Kiemelt Partnereink