Szolgáltatók Megtáltosodtak a románok

Megtáltosodtak a románok

MTI | 2016.07.13 13:59

Megtáltosodtak a románok

Az első öt hónapban 1,4 százalékkal nőtt a román ipari termelés a tavalyi hasonló időszakhoz mérten - közölte szerdán a román országos statisztikai intézet.

Hirdetés

A szezonális és naptárhatással kiigazított érték szerint az ipari termelés stagnált a vizsgált időszakban. Növekedést csak a feldolgozóiparban jegyeztek.

Májusban az ipari termelés éves összevetésben 1,5 százalékkal bővült, ugyanakkor áprilishoz mérten 1,3 százalékkal csökkent.

A statisztikai intézet szintén szerdán közölte, hogy az első öt hónapban az építőipari termelés 5 százalékkal nőtt, a kiigazított értékek szerint a bővülés 4,7 százalékos volt. A karbantartási munkálatok esetében jegyezték a legnagyobb, 14,5 százalékos növekedést, az új épületek esetében 3,7 százalékos bővülés volt, ugyanakkor a generáljavítások volumene 4,8 százalékkal csökkent.

Az épületek rendeltetését illetően az ipari létesítmények építésében a növekedés 8,8 százalékos volt, a lakóépületeknél 3,2 százalékos növekedést mutattak az adatok, a nem lakóépületeknél végzett munkálatok volumene 0,3 százalékkal csökkent.

Tavaly 2,7 százalékkal nőtt a román ipari termelés, míg 2014-ben 6,1 százalékkal.

A román kormány az idén 4,2 százalékos gazdasági növekedést remél.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink