Szolgáltatók Még okosabbak lettek az ABB emberekkel együttműködő robotjai – videóval

Még okosabbak lettek az ABB emberekkel együttműködő robotjai – videóval

autopro.hu/P.M. | 2016.07.18 15:00

Még okosabbak lettek az ABB emberekkel együttműködő robotjai – videóval

A márka bejelentette a SafeMove2-t, a biztonsági tanúsítvánnyal rendelkező robotellenőrző szoftverek legújabb generációját.

Hirdetés

A szoftvert nagyobb rugalmasság és helytakarékosság jellemzi, és olyan csúcstechnológiát képviselő üzembe helyezési eszközökkel rendelkezik, amelyek alacsonyabb összberuházási költségen is nagyobb termelékenységet képesek biztosítani. Mindehhez magas színvonalú biztonság társul, amely szorosabb együttműködést tesz lehetővé a robotok és a dolgozók között. Elődjéhez hasonlóan a SafeMove2 is számos fejlett biztonsági funkcióval bír, így például biztonságos sebességhatár-beállítással, a nyugalmi helyzet biztonsági monitorozásával, biztonsági tengely tartomány , valamint pozíció- és orientáció felügyelettel.

– A jó teljesítőképesség elérése érdekében a robotoknak olyan sebességgel kell mozogniuk, amely megfelel az adott alkalmazás kívánalmainak. A nagy sebesség potenciális veszélyforrást jelent a robot közvetlen közelében dolgozók számára. Korábban védőkerítések és ketrecek segítségével választották el a dolgozókat a géptől, így biztosítva az emberek veszélyzónán kívül tartását” – mondja Dr Hui Zhang, az ABB Robotika termékmenedzsment részlegének vezetője. – A SafeMove2 az adott alkalmazás igényeinek figyelembevételével szabályozza a robot mozgását, s ennek köszönhetően a robotok és a kezelők egymáshoz közelebb dolgozhatnak.

Leegyszerűsíti a termelési szcenáriókat és olyan eszközöket kínál, amelyek a gyorsabb telepítés és érvényesség-ellenőrzés érdekében felgyorsítják az üzembe helyezési munkafolyamatot. A SafeMove2 a biztonsági terepi busz (field bus) kapcsolatot integrálja az ABB IRC5 robotvezérlő termékcsaládjába, valamint az IRC5 Single, Compact és Paint vezérlőkbe.

A továbbfejlesztett együttműködést biztosító megoldásokkal elérhető nagyobb hatékonyság és rugalmasság jelentősen hozzájárul az ABB által a Dolgok, Szolgáltatások és Emberek Internetének nevezett integrált ökoszisztéma kiépítéséhez. Az ABB Robotika számos innovatív megoldásával és szolgáltatásával folyamatosan átalakítja a gyártásautomatizálásról kialakult képet. Ezek az innovatív megoldások és szolgáltatások lehetővé teszik, hogy az ABB vevői már ma hasznosíthassák a holnap gyára által kínált előnyöket.



Hirdetés

Kiemelt Partnereink