Szolgáltatók MFB: mától elérhető az uniós forrású K+F+I hitel

MFB: mától elérhető az uniós forrású K+F+I hitel

MTI | 2017.03.01 08:42

MFB: mától elérhető az uniós forrású K+F+I hitel

Az MFB Pontoknál mától lehet benyújtani a hiteligényléseket az uniós forrású K+F+I hitelre, amit a vállalkozások nulla százalékos kamattal igényelhetnek - közölte a Magyar Fejlesztési Bank (MFB).

Hirdetés

A Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett hitelprogram (Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása hitel) célja azon pénzügyi szempontból életképes, jövedelemtermelő vállalkozások kutatás-fejlesztési és innovációs (K+F+I) tevékenységének ösztönzése, amelyek a pénzpiacokon nem kellő mennyiségben jutnak finanszírozási forráshoz.

A hitelprogram célja továbbá, hogy növekedjen a vállalkozás saját tevékenységi körében végzett olyan prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztési tevékenység, amely jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó új piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, illetve ezek prototípusainak kifejlesztését, piacra vitelét eredményezheti.

A konstrukció keretösszege 32 milliárd forint, a hitel összege ügyletenként legalább 100 millió forint, legfeljebb 3 milliárd forint lehet. A kamat évi 0 százalék, a futamidő a kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 15 év (induló vállalkozásnak nyújtott támogatás esetén legfeljebb 10 év).

A programon belül ipari kutatást és kísérleti fejlesztést, innovációs tevékenységeket, termék piacra viteli és a projekt végrehajtásához kapcsolódó, illetve ahhoz szorosan kapcsolódó, de nem K+F tartalmú tevékenységeket lehet finanszírozni.

A hiteligényléseket 2019. december 2-ig lehet benyújtani az MFB Pontoknál.

A felhívás és részletes termékleírás a Széchenyi2020 oldalán, illetve a www.mfbpont.hu oldalon olvasható.

Kiemelt Partnereink