Szolgáltatók MAJOSZ: Az együttműködési lehetőségek kereséséről is szól az ősz

MAJOSZ: Az együttműködési lehetőségek kereséséről is szól az ősz

Wurmbrandt András | 2016.09.20 10:00

MAJOSZ: Az együttműködési lehetőségek kereséséről is szól az ősz

A kedden délután kezdődő győri Autóipari Beszállítói Konferencia kapcsán arra kértük Németh Istvánt, a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetségének főtitkárát, hogy emeljen ki néhányat a MAJOSZ őszi eseménynaptárából.

Hirdetés

Az előttünk álló ősz számos autóipari rendezvényt tartogat a szakmának. A frankfurti Automechanika Kiállítás után szeptember 20-21-én Győrben 5. alkalommal rendezik meg az Autóipari Beszállítói Konferenciát.

Németh István ezzel kapcsolatban elmondta, a győri rendezvényt a MAJOSZ tagvállalat QFD Mérnöki Tanácsadó Iroda Kft. szervezi, amellyel évek óta együttműködnek. A konferencia idén is aktuális szakmai tartalommal várja a résztvevőket, erős minőségi fókusszal. A program gyárlátogatással indul, amely – Győrről lévén szó – természetesen az Audi Hungariát jelenti, a workshopokon pedig a négykarikás gyártó szakemberei mellett olyan cégek munkatársai ismertetik majd meg a legjobb gyakorlatokat a jelenlévőkkel, mint a Mercedes Benz, a FÉMALK Zrt. a Bosch, a Flextronics vagy a QFD Mérnöki Tanácsadó Iroda.

A MAJOSZ főtitkára felhívta a figyelmet az október 19. és 21. között Budapesten zajló Automotive Hungary Kiállításra is, amelyen egy kollektív standdal lesz jelen a szövetség. „Ez azt jelenti, hogy a Hungexpo területén egy nagyobb, készre berendezett standot biztosítunk a tagvállalatok részére. A másik jelentős tudnivaló a kiállítás kapcsán, hogy idén is megrendezzük a HIPA - MAJOSZ beszállítói fórumot, amelyen rövid találkozók keretében tudnak tárgyalóasztalhoz ülni a beszállítók és a beszerzők. Ezek a rövid találkozók leginkább a kapcsolatfelvételről szólnak, a sok jelenlévő iparági szakember itt koncentráltan tud a kapcsolatfelvételre összpontosítani”- mutatott rá Németh István.
Érdemes még beszélni az október 11-12-én megrendezendő prágai CEE Automotive Forumról, amely egy nagyon színvonalas konferencia. A régió iparági helyzetének áttekintése mellett ez a rendezvény is jó lehetőség az üzleti kapcsolatépítésre, és sokféle együttműködési lehetőséget adhat. De tervezik a megjelenést a Nyitrai Autószalonon, ahol szintén beszállítói találkozóra készülnek- tudtuk meg a főtitkártól.

Németh István elmondta azt is, hogy a Miskolci Egyetemen november 17-18-án Járműmérnöki és Járműipari Konferencia lesz, amelynek aktualitását az adja, hogy idén szeptemberben a Miskolci Egyetemen is elindult a járműmérnöki képzés, az egyetem és a MAJOSZ pedig ennek kapcsán szeretné továbberősíteni a köztük lévő együttműködést. Hozzátette, a szakemberhiány miatt egyéb területeken is együttműködnek, a tudatosságot próbálják felébreszteni a cégekben, hiszen főként a kisebb vállalkozásoknál fontos a tudatformálás e tekintetben. Ahhoz, hogy legyen megfelelő saját munkaerő a cégeknél, az ipar szereplőinek is tennie kell- zárta szavait a főtitkár.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink