Szolgáltatók Lépéskényszerben a személyügyi vezetők

Lépéskényszerben a személyügyi vezetők

Fodor László | 2016.08.17 08:20

Lépéskényszerben a személyügyi vezetők

Egyre nagyobb gondot okoz a hazai járműiparban a munkaerőhiány, az ágazatban dolgozók szerint Magyarország már-már kifogyott a szakképzett munkaerőből. A beruházások ettől függetlenül több hazai multinál is folytatódnak, még akkor is, ha nem egy olyan gyártó, beszállító is van, ahol több száz főre tehető a nyitott álláshelyek száma. Nem kérdés: új megoldásokra van szükség a toborzásban.

Hirdetés

Továbbra is a mérnök, informatikus munkakörökben a legégetőbb a hiány, sok esetben egymástól szipkázzák el a cégek a munkaerőt - fogalmazott az Autopro által szervezett személyügyi worshop alkalmával a szakembertoborzás és kiválasztás területén piacvezető Hays Hungary divízióvezetője. Bodnár Sándor úgy látja, az említett okok miatt a cégek HR tevékenységében is változás tapasztalható, főként a szellemi munkaerő toborzásában keresik az új, kreatív lehetőségeket.

A munkaerőhiánnyal küzdő cégek lépéskényszerben vannak: olyan megoldásokat részesítenek előnyben, ahol célzottabban érhetik el a potenciális munkaerőt, kizárólag az állásportálokon már nem tartható a verseny. Az Autopro májusban indította el karrieroldalát, amely rövid idő alatt népszerű, keresett felületté vált. Az oldalon megjelenő cégek képviselői egyöntetűen állítják: a jövő útja az álláshirdetések szakmai portálokon történő megjelenítése lehet. Ezeken az oldalakon ugyanis a célcsoport elérése közel száz százalékos, ráadásul akár passzív módon is felkelthetik az olvasók figyelmét egy jobb lehetőségre.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink