Szolgáltatók Közösen fog önvezető autókat gyártani az Uber és a Mercedes

Közösen fog önvezető autókat gyártani az Uber és a Mercedes

autopro.hu/R.M. | 2017.02.01 14:38

Közösen fog önvezető autókat gyártani az Uber és a Mercedes

Az Uber egyre nagyobb név lesz az önvezető technológiák fejlesztésében, ezt jól mutatja, hogy legújabb partnere a Daimler lesz, aki többek közt a Mercedes-Benz gyártója és tulajdonosa is. A napokban aláírt megállapodásuk szerint közösen fogják létrehozni a világ első önvezető-autó flottáját.

Hirdetés

A Mercedes saját önvezető autóiba akarja majd integrálni az Uber technológiáját. Ezzel a Daimler lesz az első olyan nagy autógyártó, amelyik csatlakozik a feltörekvő tech-cég projektjéhez. Bár a Volvoval korábban kötöttek egy 300 millió dolláros szerződést, ez gyakorlatilag csak abból áll, hogy az Uber számára biztosítja a járműveket, akik így ezeken folytathatják a fejlesztést.

Bár az Ubernél jelentős összegek folynak az önvezető technológiába, arra még nincs elég pénzük, hogy saját autót is gyártsanak hozzá. Ez pedig pont kapóra jön a Mercedesnek is, aki egy tavalyi kijelentésében azt mondta, hogy a világelsők között szeretnének lenni az automatizált vezetés terén- írta meg az automotive news.
Az Uber tesztjei jelenleg Arizonában és Pennsylvaniában folynak, továbbá szeretnének a cég otthonában, California államban is próbákat végezni.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink