Szolgáltatók Kis cégek és nagyvállalatok is elégedettek a Pramet Kft. szerszámaival

Kis cégek és nagyvállalatok is elégedettek a Pramet Kft. szerszámaival

Pardavi Mariann | 2015.06.09 09:53

Kis cégek és nagyvállalatok is elégedettek a Pramet Kft. szerszámaival

A május közepén megrendezett Ipar Napjai (Mach-Tech) kiállítás igencsak népszerűre sikeredett látogatói oldalról, rengetegen voltak kíváncsiak a Hungexpón megjelent újdonságokra. A standok közül kiemelkedett a Pramet, a több mint negyven négyzetméteres standon állandó volt az érdeklődés a rendezvény négy napja alatt.

Hirdetés

– Csak a kiállítás első negyed órájában húsz fúrókészlet fogyott el – árulta el Pálfi László a győri székhelyű Pramet Kft. ügyvezető igazgatója. – Csúcsminőség alacsony áron. Merem állítani, hogy a mi termékeink ár-érték arányban a legjobbak közé tartoznak. A mottónk is ezt tükrözi: simply reliable, vagyis egyszerűen megbízható.

Pálfi László

A Pramet Kft. 2007 közepétől a magyar piacon a cseh Pramet váltólapkás szerszámok hivatalos importőre, a meglévő termékpaletta 2014-ben Dormer szerszámokkal bővült, mivel mindkét vállalat a Sandvik csoport tagja, a cégcsoport döntéshozói akkor úgy határoztak, egyesítik a két céget, hogy versenyképesen tudjanak fellépni a konkurenciával szemben. A Dormer szerszámai 1913 óta tartoznak a tömör forgácsolószerszámok élvonalába a fúrás, menetkészítés és a dörzsárazás körében. A Pramettől eltérően a Dormer szerszámok elérhetőek HSS és keményfém kivitelben is. A két cég termékpalettájának egyesítésével a Pramet Kft. egy kb. huszonnyolcezer tételből álló termékportfólióra tett szert, melynek révén az ügyvezető igazgató szerint a forgácsoló üzemekben felmerülő szinte minden igény kielégíthető a Pramet és Dormer katalógusaiból választott szerszámokkal.

– A magyar forgácsolópiac 65 százalékát az autóipar teszi ki, ez leginkább Győrre és környékére koncentrálódik. A kis és középvállalatok mellett többek között beszállítunk a Denso, az LuK, vagy a Linamar számára, de közvetetten dolgozunk a kecskeméti Mercedesnek és a Magyar Suzukinak is.

Érdeklődnek a Pramet standjánál a Mach-Techen

A magyarországi képviselet összesen négy értékesítővel dolgozik, ennek révén le tudják fedni az egész országot. A jövőben legalább két értékesítőt szeretne alkalmazni a cég, ám a saját magukkal szemben támasztott kritériumok miatt ez nem olyan egyszerű.

– Olyan értékesítőkkel dolgozunk, akik nemcsak eladni tudnak, hanem értenek a gépekhez is: tehát létszámbővítés esetén is olyan gépészmérnökre van szükségünk, aki tud értékesíteni.

Pálfi László elmondta, az anyacég arról számolt be, hogy az értékesítési lendület mára kisimult, nincsenek kiugró eredmények – kivétel a tendencia alól a közép-európai térség, a számokat jelentősen feltornázza a magyarországi képviselet.

– Az az elvem, hogy akkor tudunk jók lenni, ha valamit másképp teszünk, mint a többiek. 2008 óta volt olyan évünk, mikor 80 százalékkal tudtunk növekedni. Idén durva becslések szerint 30 százalékos növekedést várunk. Igaz, ez még a jövő zenéje: vannak olyan projektjeink, amik ha sikeresek lesznek, ennek a sokszorosára növelik a számot. A hosszú távú célunk pedig megötszörözni a 2010-es forgalmat.

Kiemelt Partnereink