Szolgáltatók Kalifornia pénzzel támogatná szegényebb polgárait, hogy elektromos autót vegyenek

Kalifornia pénzzel támogatná szegényebb polgárait, hogy elektromos autót vegyenek

autopro.hu/R.M. | 2017.05.21 06:45

Kalifornia pénzzel támogatná szegényebb polgárait, hogy elektromos autót vegyenek

Ha az államban 2025-re tényleg meg szeretnének szabadulni a benzines autóktól, akkor szükségük is lesz a hasonló projektekre.

Hirdetés

A nyugati parti állam újabb lépéssel segítené elő a közlekedés forradalmasítását. Amellett, hogy támogatják az önvezető teszteket, és az elektromos, illetve hidrogén-cellás töltőállomások létesítését, most konkrétan az autóvásárlásba segítenének be. Ugyanis a Kaliforniai Levegő Kutató Tanács (CARB) egy különleges projektjén keresztül támogatná az alacsonyabb jövedelmű polgárokat egy elektromos autó vásárlásában. A támogatás összege 7000 dollár körül mozogna, melyet a vásárló anyagi helyzete alapján határoznának meg, de csak az után, hogy megvásárolta az autót.

A CARB már az idei év vége előtt szeretné elkezdeni tesztelni a támogatást. További részleteket egyelőre nem osztottak meg, valószínűleg állami részről még folyamatban van a program további kidolgozása.

Bár Kaliforniában az alternatív meghajtású autók eladásai világszinten is igen jók, a terveiktől még mindig messze vannak, ugyanis az állam 2025-re szeretné elérni, hogy csak zéró károsanyag-kibocsátású autók közlekedjenek az útjain – írta meg az autoblog.com.

Kiemelt Partnereink