Szolgáltatók Járműipari forradalom zajlik Budapesten

Járműipari forradalom zajlik Budapesten

Gégény István | 2016.10.19 14:27

Járműipari forradalom zajlik Budapesten

Elkezdődött az Automotive Hungary rendezvény a Hungexpo legnagyobb csarnokában. Aki számít, aki számol a jövővel, itt van. A helyszínről jelentjük.

Hirdetés

– Jövőd motorja – ezzel a mottóval startolt negyedik alkalommal a magyar járműipar seregszemléje. Nem kétséges, hogy országunk gazdaságának hajtóereje ez az iparág, ennek megfelelően kimagasló szakmai érdeklődés keretében nyitották meg október 19-én a rendezvényt. Délelőtt a legtöbb cég és szervezet még saját standján végezte az utolsó simításokat, míg a legnagyobb vállalatok vezetői és a kormányzat képviselője protokollkörúton ismerkedett az idei jelentősebb kiállítókkal. Magyar Levente államtitkár szabadkozással kezdte védnöki nyitóbeszédét a késéssel induló plenáris programon, ám mentségként az újdonságok, fejlesztések sokaságára és érdekességére hivatkozott. – Papírhalmok között élve ritkán adódik lehetőség, hogy közvetlenül megismerkedjünk az üzleti döntések eredményeivel. Nagy élmény itt lenni – mondta a politikus, aki azzal a reményteli üzenettel érkezett, hogy a kormányzat igyekszik anyagi forrásokat is allokálni a munkaerőpiac kihívásainak leküzdéséhez.

Magyar Levente államtitkár védnöki megnyitója

– Háromszoros forradalom zajlik a járműiparban – adta meg a háromnapos találkozó felütését Ganzer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója. Rámutatott: a gyártás, az emissziós törekvések és az autóhasználati szokások terén egyszerre tapasztalható soha nem látott megújulás, változás, amelynek jelei a mostani programon is tetten érhetőek. – Az Automotive Hungary létrehozása, felépítése maga is innováció volt évekkel ezelőtt, azóta folyamatosan fejlődik, bővül a kiállítók köre és az érdeklődők létszáma – mondta Ganzer Gábor.

– Több, mint 250 kiállító, várhatóan 10 ezer látogató, globális kiállítói kör – számszerűsítette az előbbieket Kilián Csaba, a Magyar Gépjárműipari Egyesület főtitkára. Szerinte utóbbi téren akad még lehetőség a fejlődésre, a 10 jelenlévő ország listája tovább bővíthető. A főtitkár vezetésével a köszöntők után kerekasztal beszélgetés kezdődött, ahol OEM vállalatok vezetői, a HIPA és a thyssenkrupp képviselője osztotta meg tapasztalatait, véleményét a jelen és a jövő járműiparáról. A nyilvánvaló kihívások ellenére a közelmúlt értékelése igen pozitívan indult: soha nem gyártottak ennyi autót és motort hazánkban, mint tavaly, két autógyártó is negyedszázados jubileumot ünnepelt, a befektetések is csúcsokat döntenek.

Érdemes személyesen részt venni a péntek délutánig tartó Automotive Hungary rendezvényen. Ha mégsem tud eljönni, kövesse nyomon szakportálunk beszámolói által az eseményeket!

Kiemelt Partnereink