Szolgáltatók Japán-magyar üzletember találkozó is lesz az Automotive Hungaryn

Japán-magyar üzletember találkozó is lesz az Automotive Hungaryn

autopro.hu/P.M. | 2016.09.30 08:30

Japán-magyar üzletember találkozó is lesz az Automotive Hungaryn

Október 19-én kezdődik a háromnapos Automotive Hungary Járműipari Szakkiállítás. Szilvási Krisztinával, a szervező Hungexpo Vásár és Reklám Zrt. üzletágigazgatójával beszélgettünk.

Hirdetés

– Hogy látja, miért érdemes ellátogatni a kiállításra?
– Az Automotive Hungary egyrészt olyan üzleti fórum és szakmai találkozóhely, mely komplex képet ad a hazai és régiós járműiparról, ágazati trendekről, napjaink innovációiról, a szakmát érintő HR kérdésekről, másrészt olyan esemény, ahol semleges, de mégis szakmai környezetben lehet személyesen találkozni a cégek képviselőivel, egyben az új munkaerőt kereső cégekkel. Kötetlen formában feltérképezhetők az álláslehetőségek, a vállalatok működése, atmoszférája, nemcsak a HR, hanem számos más területre is bepillantva.

Szilvási Krisztina

– Hány kiállító regisztráltat a rendezvényre? Hányan jelezték látogatóként az érdeklődésüket?
– Közel 200 kiállító foglalta már le helyét a vásárközpont legnagyobb pavilonjában, hogy részt vehessen a 2016-os Automotive Hungaryn, és számuk, valamint az általuk lefoglalt terület, a rendezvényhez közeledve, egyre nő. Körülbelül 8-10 ezer szakmai látogatót várunk, hazánkból és külföldről egyaránt.

– A program ezúttal is sokszínű lesz. Melyik emelné ki a sorból?
– A rendezvényhez magas színvonalú szakmai programsorozat is kapcsolódik, melyek továbbra is az iparág egészét lefedő 3 kiemelt témakörre épülnek: üzlet, tudomány, karrier. A hagyományosnak mondható programok mellett, mint az Automotive Hungary Techtogether mérnökverseny és a MAJOSZ-HIPA Beszállítói Fórum, idén számos újdonsággal is várjuk a szakembereket. Például idén először szervezi az Automotive Hungary keretében a JETRO a japán-magyar alkatrész- és anyagbeszerzési üzletember találkozót, a Portfolió és a MAGE pedig közösen rendezi meg a Járműipar 2016 című konferenciát. A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara mérnök továbbképzési programot tart e-mobilitás témában. Megemlíteném azt is, hogy az IFKA, az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. aktuális gazdaságfejlesztési, foglalkoztatási, környezetvédelmi, logisztikai, pályázati együttműködési és minőségügyi témában szervez prezentációkat. A HIPA Tier up! standdal érkezik, a megjelenésük célja, hogy erősítsék a kooperációt a magyar járműipari egyetemek és a hazai kkv szektor között a szakmai tartalommal megtöltött gyakornoki programok és a közös kutatás-fejlesztési projektek területén.

– Milyen autóipari cégek lesznek ott kiállítóként? Az ipar mely területeiről érkeznek?
– A járműipar minden területéről érkeznek cégek. Kiállítóként olyan, a saját területükön meghatározó vállalatok lesznek jelen a négy magyarországi autógyár mellett, mint például az AGC Glass, a Beewatec, a Bosch, a Bridgestone, a Continental, a Duvenbeck, a Fanuc, a Flextronics, a Karsai Műanyagtechnika, a Kirchhoff, a Knüppel, a Kuka, az LuK Savaria, a Mol, az Otto Fuchs, a Shinwa, az SMR, a Takata, a Thyssen Krupp, a Wedco vagy a ZF. Számos város és régió is megjelenik a kiállításon, úgy, mint a Nyugat-Pannon Régió, Miskolc és Győr, és idén először csatlakozik hozzájuk Tatabánya is. A folyamatosan frissülő kiállítói lista a honlapon olvasható. Kollektív bemutatókra is lehet számítani, hiszen közös kiállítói standokat szervez a Czech Trade, az Advantage Austria, a Német-Magyar Ipar Kamara, a MAJOSZ és a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara.

Bővebb információ: www.automotivexpo.hu

Kiemelt Partnereink