Szolgáltatók Iván György: Sokat romlottak a gépjárműszállítás peremfeltételei

Iván György: Sokat romlottak a gépjárműszállítás peremfeltételei

autopro.hu/W.A. | 2017.05.26 12:38

Iván György: Sokat romlottak a gépjárműszállítás peremfeltételei

Kétszázezer autót szállított ki tavaly a Hödlmayr, amely 15 milliárd forintos forgalmat bonyolított 2016-ban. A társaság legújabb nagy volumenű megbízatása szerint „pre-delivery” szolgáltatásokat nyújt az egyik prémium autógyártónak, és három országba a járműveiket is szállítja.

Hirdetés

A kihívásokkal teli gazdasági környezet ellenére a Hödlmayr Hungária Logistics Kft., az osztrák gépjármű-logisztikai és autóipari szolgáltató cég magyar leányvállalata 2016-ban sikeres üzleti évet zárt. A forgalom az előző évihez képest hét százalékkal 48 millió euróra (kb. 15 milliárd forint) emelkedett. Az aktuálisan pozitív piaci trendeknek és egy nagy volumenű új megrendelésnek köszönhetően a vállalat vezetői pozitívan tekintenek a folyamatban lévő üzleti évre.

„Tavaly több kihívással is szembe kellett néznünk. Egyrészt komoly hiány van a piacon tehergépjármű-vezetőkben, másrészt sokat romlottak a gépjárműszállítás peremfeltételei. Így például a fel- és lerakodás előtti várakozási idő nagy mértékben nőtt” – húzta alá Iván György ügyvezető.

Befektetés az emberi erőforrásokba

A gépjárműszállítással kapcsolatos magas szintű igények kielégítése érdekében a cég igen sokat fektetett be az emberi erőforrásokba. Ezen felül átfogó toborzási akciókba kezdtek, és folyamatossá tették a képzési és továbbképzési programokat. „A gépjárműszállításban a sofőröknek a szállításban megszokott klasszikus elvárásokon túl sok további követelménynek is eleget kell tenniük. Ide tartozik például a fel- és a lerakodás valamint a szállított járművek megfelelő rögzítése. Ezért is nagy a képzések és továbbképzések jelentősége” – mondta Iván György.

Iván György, ügyvezető

A jövőben is „sínre fel”

Az ügyfelek magas szintű elvárásaira adott egyik sokat ígérő válasz neve: intermodalitás. A vasúti és közút szállítást elegyítő kombi-szállítási forma nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé, hatékonyabb, Európán belül kiiktatja az üres fuvarokat, s végeredményben hozzájárul a „Go Green – Go Hödlmayr” szlogennel fémjelzett fenntarthatósági elv megvalósulásához.

Pozitív jövő

Pozitív képet mutatnak Magyarországon az aktuális gépjármű-engedélyezési statisztikák, amelyek szerint az üzembe helyezett új autók száma az első negyedévben 17,2 százalékkal nőtt. Ez 4.002 járművel több, mint tavaly. „Ezen felül nagy örömünkre szolgál az egyik prémiumszegmensben tevékenykedő gyártó új, nagy volumenű, regionális megrendelése, amelynek keretében mi felelünk a raktározásért, a kiszállítás előtti „pre-delivery” szolgáltatásokért, és három országba mi szállítjuk az autókat. Ez nagyságrendileg 20.000 gépjárművet jelent évente, ami teljes éves megrendeléseink tíz százaléka” – tekint optimistán a jövőbe Iván György.

Győri telephelyén 13.000 jármű tárolására alkalmas raktárkapacitással rendelkezik

Hödlmayr Hungária Logistics Kft

A mintegy 340 főt foglalkoztató vállalat a gépjármű-logisztikai ágazat egyik legnagyobb munkaadója. Győri telephelyén 13.000 jármű tárolására alkalmas raktárkapacitással rendelkezik. 162 speciális kamionjával 2016-ban 200.000 autót szállított. Ezenkívül a Hödlmayr-csapat az egyik neves autógyár megbízásából a termelési folyamat végén a kész gépjárművek átvételét is elvégzi.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink