Szolgáltatók Hiába a lobbi, nem változnak az üvegházhatású gázokkal kapcsolatos tervek

Hiába a lobbi, nem változnak az üvegházhatású gázokkal kapcsolatos tervek

autopro.hu/B.B. | 2017.01.17 08:30

Hiába a lobbi, nem változnak az üvegházhatású gázokkal kapcsolatos tervek

Nem enged az amerikai környezetvédelmi ügynökség a 2025-re előirányzott célkitűzésekből. Az autógyártók számára rossz hír, hogy a hatóság alaposan megindokolta döntését.

Hirdetés

Továbbra is fenntartja az amerikai környezetvédelmi hatóság a 2025-ös, üvegházhatású gázokkal kapcsolatos előirányzatokat. Az EPA döntése rossz hír az autógyártók számára, akik korábban tarthatatlannak nevezték a célokat, ennek megfelelően azok enyhítését próbálták elérni. Az eredeti célok mellett kiállás azért is fontos egy héttel az elnökváltás előtt, mivel az autoblog.com szerint azt sugallja: az elnökváltás nem befolyásolja az EPA törekvéseit.

Az EPA szerint az autógyártók valójában jó helyzetben vannak, hogy tartani tudják a 2025-ös tervezeteket: egyrészt rendelkezésükre állnak a szükséges technológiák, másrészt másrészt az ezekkel kapcsolatos költségek folyamatosan csökkennek.

A 2025-ös amerikai tervek egyébként az autógyártók által értékesített személykocsik és 3,5 tonna össztömeg alatti furgonok esetében száz kilométeren átlagosan 5,2 literes fogyasztást engedélyeznének – ehhez a gyártóknak a következő nyolc évben nagyjából húsz százalékkal kellene lefaragni flottájuk átlagfogyasztását. Ehhez értelemszerűen a hibrid- és elektromos modellek terjedésére, vagy a mostaninál is hatékonyabb gázüzemű hajtásláncok fejlesztésére van szükség.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink