Szolgáltatók Franciaország is odacsap a belsőégésű motoroknak

Franciaország is odacsap a belsőégésű motoroknak

autopro.hu/B.B. | 2016.10.14 13:49

Franciaország is odacsap a belsőégésű motoroknak

A németek után az ország döntéshozói csökkentik a dízeles modellek vásárlása után igényelhető vállalati adókedvezményt – a döntés egy szemléletváltás első állomása.

Hirdetés

Az adókedvezmények átszabásával veheti kezdetét a fogyasztók alternatív hajtások felé terelése Franciaországban. Legalábbis erre utal, hogy az országban hamarosan elveszik a dízelautók egyik előnye: eddig a vállalatok a benzinesekhez képest még kedvezőbb adókedvezményeket vehettek igénybe az ilyen járművek vásárlása esetén, hamarosan viszont már nem lesz eltérés az fizetendő áfa mértékében a benzines és a dízeles kocsik között.

Ségolène Royal egy interjúban kifejtette, egyelőre mégsem kell drasztikus változtatásokra készülni: mivel az autonews.com beszámolója szerint a francia autógyártók termékpalettáján még komoly szerepet kap a dízelhajtás, a vállalatokban részesedéssel rendelkező kormány egy szigorúbb határozattal aligha szeretné lábon lőni magát.

Mindenesetre a két év alatt fokozatosan életbe lépő módosítások egyértelműen kijelölik az autóipar érintő új kormányzati irányt: Franciaországban szeretnék a most még igen népszerű dízeles kocsikról a környezetet kevésbé terhelő meghajtások felé terelni a vevőket.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink