Szolgáltatók Földön maradtak a francia repülők

Földön maradtak a francia repülők

MTI | 2016.03.22 10:12

Földön maradtak a francia repülők

Egyes járatok törlésére, a közlekedő gépek esetén pedig késésekre kell számítani Franciaországban, mivel a légiirányítók második nap is folytatják a sztrájkot.

Hirdetés

Kisebb-nagyobb fennakadásokkal folytatódik a francia légiirányítók sztrájkja a utolsó napján. Az este véget érő munkabeszüntetés miatt öt repülőtéren törölték a belföldi járatok egy részét: a párizsi Orly és a dél-franciaországi Marseille repülőtéren a járatok harmada, míg Lyonban, Nizzában és Beauvais-ban a 20 százaléka nem indult útnak.

Bár a munkabeszüntetés miatt 140 utas az Orly, az egyik párizsi repülőtéren volt kénytelen tölteni az éjszakát, a hangulat nyugodt maradt. A Párizs és Budapest között közlekedő Air France, Easyjet és a Ryanair-járatok közül késésekkel bár, de mindegyik elindult.

A vasárnap kezdődött, 48 órásnak meghirdetett sztrájkot a 4 ezer légiirányító húsz százalékát képviselő szakszervezet, az UNSA-ICNA hirdette meg, hogy így tiltakozzon a várható újabb leépítések, valamint a repülésirányítás terén elmaradt beruházások ellen. Az elmúlt hat évben ez volt a francia légügyi szakszervezetek 41. sztrájkja.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink