Szolgáltatók Fiatal mérnököket keres? Jöjjön el az Ipar Napjaira!

Fiatal mérnököket keres? Jöjjön el az Ipar Napjaira!

Pardavi Mariann | 2016.05.26 14:10

Fiatal mérnököket keres? Jöjjön el az Ipar Napjaira!

Szakportálunk idén is megszervezte a GTE-vel közösen a Techtogether mérnökhallgatói csapatversenyt, ahol tehetséges fiatalok mutatják meg szakmai rátermettségüket. A program május 27-én, 10 órakor kezdődik.

Hirdetés

Az Ipar Napjai kiállítással egy időben és helyen rendezzük a versenyt, aminek az a sajátossága, hogy a hallgatóknak több fronton is helyt kell állniuk. A háromtagú csapatok tagjai tanulmányaik során olyan hallgatói teamekben vállalnak szerepet, amik különböző versenyekre alakultak. Így meghívást kaptak az Autoprótól olyan hallgatók, akik Formula Student versenyeken vagy a Bosch gokarton indulnak rendszeresen. Vagyis: ezeknek a hallgatóknak nem csak elméleti tudása van, hanem otthonosan mozognak a megvalósítás, a gyakorlat terén is. Idén a Széchenyi István Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Kecskeméti Főiskola, a Szent István Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Debreceni Egyetem és a Pannon Egyetem csapatai kaptak meghívást tőlünk, összesen 11 csapat mutatja meg tudását.

A tavalyi mérnökhallgatói versenyről Takács János, a Gépipari Tudományos Egyesület elnöke fogalmazott, hogy a hallgatók felkészültségével nem volt gond, a lelkesedésüket pedig határozottan jó volt látni. Remekül dolgoztak együtt a részfeladatokban, a prezentációkat is jól oldották meg, ezek a képességek a későbbiekben sokat számítanak a munkahelyeken. Kattintson, hogy elolvashassa a teljes interjút!

A hallgatóknak Techtogether versenyen négy területen kell teljesíteniük: a csapat és az intézményük prezentációs bemutatása, lesznek kvízfeladatok, és expo-caching. Ez utóbbi során a hallgatóknak a támogató cégek kérdéseit kell megválaszolni, a kérdések feltételezik a személyes kontaktust, vagyis a versenyzőknek oda kell menni a cégek standjához és érdeklődni a helyes válaszok után ezeket pedig a zsűrinek értékelően kell bemutatni.

A szakmai versenyt két előadás is tarkítja:

11:00- 11:20 Az IPAR 4.0 nemzetközi kitekintésben – előadó: Haidegger Géza, Ph.D. tudományos főmunkatárs, SZTAKI
11:25- 11:45 Az Ipar 4.0 tudáselemei – előadó: Tóth József, üzletfejlesztési igazgató, Hepenix Kft.

Díjmentes belépőt a kiállítás hivatalos oldal igényelhet.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink