Szolgáltatók Félrevezető reklám miatt készülhet perre a Daimler

Félrevezető reklám miatt készülhet perre a Daimler

autopro.hu/B.B. | 2016.11.08 13:17

Félrevezető reklám miatt készülhet perre a Daimler

Van, hogy egy marketingakció nem úgy sikerül, mint ahogy azt tervezték: egy német környezetvédelmi szervezet szerint a gyártó megtévesztette a fogyasztókat.

Hirdetés

Kellemetlen karácsonyi ajándékot kap a Deutsche Umwelthilfe (DUH) szervezettől a Daimler, a gyártó képviselőinek december huszadikán ugyanis bíróság elé kell állnia egy megtévesztő reklám miatt. A zöld szervezet már korábban beperelte a vállalatot a C-osztályok dízelmotorjának kibocsátásával kapcsolatban tett kijelentése miatt.

A vitatott reklám szerint a motorból távozó gázok kezelésének köszönhetően a nitrogén-oxidok kibocsátása akár 90 százalékkal is csökkenthető. A DUH szerint a technológiai megoldás nem aktív folyamatosan az autókban, így a kijelentés megtéveszti a fogyasztókat. A gyártó természetesen visszautasította a vádakat: szerintük a funkció csak akkor nem működik, amikor az károsítaná a motort (például alacsony hőmérsékletnél), ebben az esetben pedig az uniós jog jóval engedékenyebb a károsanyag-kibocsátással kapcsolatban.

Nem a mostani a Daimler első félresikerült marketingakciója: augusztusban egy videó önvezetésre képes autóként mutatott be egy csillagos modellt. Akkor a gyártó önmaga korrigált, és leállította a felvétel terjesztését.

Kiemelt Partnereink